Show menu
Er zal iemand komen - Noord Nederlands Toneel / Firma Ducks
 

Er zal iemand komen - Noord Nederlands Toneel / Firma Ducks

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

De combinatie van een raadselachtige toneeltekst van de Noorse schrijver Jon Fosse, datgene wat gezegd word zonder woorden met een hallucinerende beweging, raakt je recht in het hart.

Twee geliefden kopen een afgelegen huis aan een fjord om ‘samen alleen’ te zijn. Daar aangekomen begint de twijfel of er iemand zal komen die hun alleen-zijn zal verstoren. De hallucinerende, soms gewelddadige, herhalende beweging die regisseur Liliane Brakema aan de tekst toevoegt, drukt op een intense manier uit wat de personages niet met woorden kunnen zeggen.

Na een zeer succesvol theatraal onderzoek naar Er zal iemand komen dat alleen in Groningen te zien was, maakt de talentvolle regisseur Liliane Brakema een nieuwe versie van het stuk voor een landelijke tournee. Met haar fysieke regiestijl viel Brakema al tijdens haar regieopleiding op, zij is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theater Festival. Daarna werkte ze o.a. bij NTGent en Schauspielhaus Bochum.

“In de voorstelling zie je een zoektocht naar intimiteit van mensen die werkelijk geen idee hebben hoe ze die moeten vinden. Een gevoel van kwetsbaarheid en geweld gaan hierbij hand in hand.” (regisseur Liliane Brakema)


In de media
“Het is ongemeen knap hoe Brakema de spelers manoeuvreert in deze koud-donkere tragedie. Toch weet Brakema met haar spelers de Noorse kilte te doorstralen met warmte. Dat is te danken aan haar regietalent, waarin ze helder vormbesef combineert met een gevoelige regiestijl.” **** Theaterkrant 

Menuet bij NTGent (2018)
“Brakema's enscenering heeft, inclusief een magistraal schokmoment, een welhaast Pinteriaanse, onderhuidse verbeeldingskracht: het verhaal lijkt helder, maar het mysterie blijft intact. De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.” ***** Trouw 

“Menuet is goed gecomponeerd, knap geacteerd, stijlvol en esthetisch.” De Volkskrant

Credits
Cast: Bram van der Heijden, Joost Bolt, Wendell Jaspers 
Auteur: Jon Fosse
Regisseur: Liliane Brakema
Coreografie coach: Giulio D'Anna
Componist: Bauke Moerman
Scenograaf: Hendrik Walther
Lostuumontwerper: Sabine Okrouhlik,
Dramaturgisch advies: Cecile Brommer
 
  • maandag 9 december 2019

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Trailer Er zal iemand komen

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van Bommel

Bo van BommelLoading...