Show menu
Double Bill: Cloyne & The Bitchboy project
 

Double Bill: Cloyne & The Bitchboy project

Op 18 februari programmeren we een spannende double bill met 2 aanstormende theatermakers. 

Kaatje Kooij i.s.m. OT Rotterdam: Cloyne – a sound of spaces in between 
Inhouden uit angst om op je bek te gaan, extremistisch nachtwandelen omdat je gedachten dan pas op gang komen en je ware gezicht niet laten zien omdat dat alleen maar in de weg zit. Cloyne gaat overal doorheen met een wijze eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon. Bij deze monoloog is de taal een instrument zoals iconische punk-sterren hun gitaar behandelen: vals, rauw en op het einde moet alles kapot.

"Cloyne is een fascinerende solo van Kaatje Kooij op basis van de hallucinante tekst van Tommy Ventevogel. Kwetsbaar, stoer, muzikaal en ontroerend zijn woorden die opkomen als ik terugdenk aan de reis die ze mij liet afleggen. Met Cloyne bevestigt ze niet alleen het talent maar bouwt ze verder aan die geheel eigen stijl van acteren. Een aanrader!!” – Cees Debets, directeur programmering Het Nationale Theater.

Kaatje Kooij studeerde in 2014 af aan de Toneelschool Arnhem. Ze speelde in meerdere voorstellingen van Moeremans & Sons en NTjong. In 2016 ontving ze de Piket Kunstprijs voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars die een binding hebben met Den Haag.

Idee, concept, spel:  Kaatje Kooij | tekst, muziek: Tommy Ventevogel | eindregie Mirjam Koen | licht Bas Standaar | technische realisatie: Eric Magnée| techniek op reis: Charlotte de Bruijn | met dank aan: John de Weerd/Zaal 3, Martine Manten, Gijs Nollen


The Bitchboy Project - Lars Brinkman
In deze fysieke performance gaat Lars op zoek naar vrouwelijkheid binnen het jongen-zijn. Hij exploreert de extreme uitersten van zijn eigen persoonlijkheid, fysiek en fantasieën. In The Bitchboy Project zien we een poging van een jongen om alle kanten in zichzelf als mens te omarmen, en daarin volledige vrijheid te ervaren.

Lars Brinkman (1993) studeerde vorig jaar af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Na zijn afstuderen zet hij zijn persoonlijke zoektocht als theatermaker en speler voort met deze solo. Samen met Ayla Satijn maakte hij eerder de voorstellingen Droombeeld en Schemertijd onder de naam MORPHEUS.

The Bitchboy Project wordt gesteund door het Kees van den Berg Fonds, het Trutfonds en de Gemeente Utrecht. De voorstelling is tot stand gekomen in het kader van het VAART-festival van Artforum en fABULEUS in Leuven.

 
  • maandag 18 februari 2019

    20:00 Tickets
 

teaser the Bitchboy ProjectLoading...