Show menu
De zon als hij valt - Theatergroep Azijn
 

De zon als hij valt - Theatergroep Azijn

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket


DE ZON ALS HIJ VALT

Naar de gelijknamige novelle van Joost Oomen.

"Willen alle terroristen die niet echt dood zijn nu opstaan? Alsjeblieft? Ik hou niet van wat onverwacht is. Als iemand zich nu in een uitgebrand huis heeft verstopt en daar wacht met een geladen kalasjnikov om mij te verrassen en dood te schieten, dan wil ik dat je me nu waarschuwt."

'De zon als hij valt' is een prikkelende, surrealistische en intieme voorstelling over het hebben van een doel of plaats in de wereld, en de rol van toeval in het bestaan. Na twee gewelddadige episoden uit de wereldgeschiedenis komen twee voorwerpen, de uitgedroogde pols van een verbrande vrachtwagenchauffeur en het glazen oog van een vermoorde terrorist, toevallig in handen van een Spaans meisje en een Libische jongen. Maar voorwerpen hebben ook een eigen wil en het oog en de pols willen maar één ding: bij elkaar komen.

Aangestuurd door het oog waagt de jongen een poging om als bootvluchteling naar Europa te reizen, terwijl het meisje aan de andere kant van de woestijn en zee met de pols wacht op hun komst. Wat volgt is een avontuur vol hunkering, over zandheuvels en door de Middellandse Zee. 'De zon als hij valt' is een groots verhaal over kleine voorwerpen en mensen. 

Theatergroep Azijn is een jong professioneel Utrechts theatergezelschap, dat voorstellingen met een ruig randje voor de kleinere vlakkevloerzalen maakt. Het narratief van de voorstellingen staat altijd centraal, daarom wordt er vaak gewerkt met modern repertoire of  hedendaagse literatuur.

Credits
Naar: Joost Oomen
Regie: Ludy Graffelman
Bewerking: Yentl van Stokkum i.s.m. Joost Oomen
Spel: Eileen Graham, Joep Hendrikx, Annebel Overbeeke en Kiefer Zwart
Dramaturgie: Joran de Groot
Scenografie en techniek: Floris Barnhoorn
Productie en publiciteit: Annemoon Mater
Met dank aan: Productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin, Standplaats Utrecht, Het Huis Utrecht, Toneelacademie Maastricht, Denksport Centrum Dijckzigt, Bart van den Eynde, Sterre van Harskamp, Kim van Kaam, Rosa Schützendorf en Cobie de Vos
 
 


Loading...