Show menu
De Verschrikkelijke Wittgenstein - Bellevue Producties / Roeland Hofman
 

De Verschrikkelijke Wittgenstein - Bellevue Producties / Roeland Hofman

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Paul Wittgenstein is een tiran. De eenarmige concertpianist* gelooft heilig in de verheffende waarden van muziek en kunst. Met iedereen die het hier niet mee eens is heeft hij zeer weinig geduld…

Elke zondag geeft Wittgenstein les aan huis. Zo ook aan de verwende kinderen Charlie en Mathilda. De verwende pubers zijn zó klaar met de ouderwetse ideologieën van de eenarmige pianotiran dat ze - tijdens de zoveelste pianoles - besluiten een gewelddadige punt te willen zetten achter de ellendige indoctrinatie. 

Wat volgt is een spel vol vileine intriges, verfijnde scheldpartijen en botsende opvattingen over het belang van vingeroefeningen. Op slinkse wijze manoeuvreert butler Stiglitz door dit tragikomische schouwspel. 

Een spel dat slechts kan eindigen met een dramatisch slotakkoord…

*Pianist Paul Wittgenstein, broer van filosoof Ludwig Wittgenstein, verloor in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm, en liet componisten als Strauss, Ravel en Prokofiev pianostukken voor alléén de linkerhand schrijven.

Credits
Tekst, regie: Roeland Hofman
Spel: Martijn Nieuwerf, Tobias Nierop, ‎Isabelle Houdtzagers‎, Billy de Walle
Kostuum: Daphne de Winkel
Decor: Sascha van Riel
Publiciteit: Casper Koster
Over Roeland Hofman
Roeland Hofman (1982) is theaterregisseur en -schrijver. Hij werkte eerder bij o.a. Toneelgroep Oostpool, De Toneelmakerij, Het Zuidelijk Toneel en Generale Oost. In zijn voorstellingen onderzoekt hij de functie van de taal en de groeiende invloed van het individualisme in de hedendaagse maatschappij. 

In De Verschrikkelijke Wittgenstein beschrijft hij een komische titanenstrijd tussen twee generaties. Paul Wittgenstein is een onbeholpen vertegenwoordiger van een verloren beschaving, het oude Habsburgse Europa. Hij weet wat schoonheid is, en is er van doordrongen dat je daar moeite voor moet doen. Zijn pupillen zijn echter kinderen van De Nieuwe Wereld en het Amerikaanse kapitalisme. Zij moeten daar niets van hebben. 

In de media 
"Door de absurdistische tekst en de hysterische beelden kriebelt de lach onbedaarlijk in je keel" **** Theaterkrant (over Botten van tgECHO)

"Schrijver Roeland Hofman heeft die ‘zich vaak in romantiek verliezende levensfase’ meeslepend verwoord" ****Trouw (over They are just kids van Toneelgroep Oostpool)

 
  • maandag 16 maart 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...