Show menu
De Hokje - Dunya Khayame & Tim Kamps | Theater Bellevue (geannuleerd)
 

De Hokje - Dunya Khayame & Tim Kamps | Theater Bellevue (geannuleerd)

>> Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (CJP/student)


Vanwege aangescherpte corona maatregelen gaat deze voorstelling niet door. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

De Hokje vertelt het verhaal van de opstanding en ondergang van Anouar A: Het drama van een selfmade crimineel.

De bekende en beruchte crimineel Anouar A. wordt in een lang verwacht live-interview met ’s lands meest respectabele journalist bevraagd over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, wordt het Anouar te heet onder de voeten en doet hij een schokkende onthulling. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.

De Hokje wordt gemaakt door Dunya Khayame en Tim Kamps. Een satirische voorstelling over identiteit, verpakt in een whodunnit die eindigt als een Shakespeare-tragedie. Een voorstelling om een einde te maken aan de onverminderde focus op etniciteit en afkomst. 

Met o.a. Maryam Hassouni (Dunya en Desie, Soof) en Olaf Ait Tami (Dox, NNT)       

Credits
Tekst, concept: Dunya Khayame Regie, concept: Tim Kamps Spel: Maryam Hassouni, Olaf Ait Tami Een productie van: Theater Bellevue

Dunya Khayame (tekst) is schrijver en actrice. Ze was recent in vaste rollen te zien in tv-producties als Klem, De regels van Floor en De luizenmoeder. Voor theater schreef ze o.a. teksten voor het interdisciplinaire gezelschap ISH en voor het Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder theaterteksten Vuurwerk en Er komt een dokter bij de dokter. 

Tim Kamps (regie) werkt als schrijver, acteur en regisseur. Hij o.a. bekend van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps en het duo het Monica Da Silva Trio dat hij met Arjen Lubach vormde. In 2015 bedacht en regisseerde Tim de bejubelde science-fictionkomedie Missie Aarde. In 2018 schreef hij zijn eerste roman De verschrikkelijke jaren tachtig, die dit jaar door hemzelf verfilmd zal worden.

Theater Bellevue presenteert en produceert consequent nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent. Vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.
  • donderdag 21 januari

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 


Loading...