Show menu
DansTREK
 

DansTREK

ArtEZ, De Nieuwe Oost, Introdans en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen hun krachten en organiseren DansTREK: hét dansfestival van Arnhem. In Stadstheater Arnhem beleef je wat Arnhem biedt aan dans: van modern ballet tot performance, van moderne dans tot battle. De vijfde editie van DansTREK is een XL-editie en presenteert een prikkelende line-up van dans met extra voorstellingen en meer bijdragen. Een festival van één avond met een afwisselend programma voor een kleurrijk publiek.

XL-editie
Om 19.15 uur gaan de deuren van het Stadstheater open en warmen de performances van DansPlein het publiek op voor het programma dat om 20.15 uur start. Tot ongeveer 23.30 uur verzorgen De Nieuwe Oost, Introdans, ArtEZ, Jens van Daele’s Burning Bridges en Studio26/Ruben Chi een gevarieerd palet aan prikkelende en aanstekelijke dans van jonge talentvolle en onafhankelijke makers tot gerenommeerde choreografen. De stukken worden gedanst door zowel jonge semiprofs in opleiding als de topdansers van Introdans. De voorstellingen zijn in verschillende zalen en foyers te zien; via drie routes ziet het publiek het gehele programma. Na afloop komt iedereen samen in de foyer voor een dancebattle tussen de Arnhemse Meisje en Ruben Chi, met een eindfeest als apotheose.

PROGRAMMA
Introdans – Rushes (choreografie Inbal Pinto, Avshalom Pollak Robby Barnett)
Voor deze hitproductie Rushes werkten Pinto en Pollak samen met het Amerikaanse
danstheatergezelschap Pilobolus en Pilobolus-choreograaf en -oprichter Robby Barnett. De makers omschreven hun werk als ‘Jaques Tati meets Gogo and the Marx Brothers’. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk?
‘Het ene moment staat het huilen je nader dan het lachen, waarnaar het volgende moment de tranen haast over je gezicht biggelen van het lachen.’ - Theaterparadijs

Danscollectief NEON - Körper
Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden. Om ons ego bevestigen en beschermen hebben we allemaal onze eigen automatismen. Maar we staan zelden stil bij de vraag waarom we bepaalde keuzes maken. Wat ons maakt wie we zijn? En wat gebeurt er als je niet conformeert aan de verwachtingen van de maatschappij? Körper is het vervolgonderzoek van Körper | Körper wat dat eerder te zien was bij Moving Futures.
Het in 2015 opgerichte NEON (Nanna Jensen (DK) en Leon Franzke (DE)) is een choreografisch collectief. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. In Körper bevraagt NEON de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden.
‘Met een indrukwekkende krachtsinspanning laten de dansers van NEON zien hoe de mens
vastloopt in het kapitalisme’ - de Volkskrant ****

ArtEZ Bachelor Dans in werk van Caroline Finn en Amos Ben-Tal
Een nieuwe generatie aanstormende talenten studeert op dit moment aan de ArtEZ Bachelor Dans en worden opgeleid tot veelzijdige dansers waarbij elk uniek artistiek talent voorop staat. De derdejaars dansen twee totaal verschillende choreografieën van Caroline Finn en Amos Ben-Tal.
Amass van Caroline Finn is gebaseerd op religie, ceremonies en de strikte bijbehorende rituelen en gedragscodes. Als toeschouwer word je meegesleept in de spannende ruimte tussen verlangen enerzijds en beheersing aan de andere kant. De religieuze schilderijen uit de Barok vormen de visuele inspiratiebron en deze esthetiek is dan ook terug te zien op het podium.
The Appearance of Things van Amos Ben-Tal is bijzondere choreografie van deze jonge
Israëlisch-Nederlandse choreograaf. Het werk is trilogie waar en tijdens Danstrek maakt u kennis met het eerste deel. Deel twee werd eerder al gedanst tijdens "Here we live and now" in Korzo Theater, Den Haag en het laatste deel zal tijdens het "Juli Dans Festival" in Amsterdam worden gepresenteerd.

ArtEZ Bachelor Docent Dans ArtEZ
Studenten van de opleiding Bachelor Docent Dans ArtEZ zetten de toon op onverwachtere locaties; Bestaande solowerken uit onder andere het Mini Dans Festival Eigendraads zijn speciaal voor DansTrek omgevormd tot verrassende routes en begeleiden hiermee het publiek.
Choreografen en alumni Yuliya Globa en Maxime Kroot hebben de studenten uit het 2e en 4e jaar gecoacht en de dansante routes in hun huidige vorm gegoten.
Jens van Daele | Burning Bridges - Stormlines
Jens van Daele | Burning Bridges is een multidisciplinair dansgezelschap bekend om de uitdagende, prikkelende, rauwe dans voorstellingen met live muziek, theater en beeldende kunst. Stormlines is een creatie over vrouwelijke kracht, doorzettingsvermogen, trots, verbondenheid en precisie. Emoties zoals verdriet, afgunst, rouw, kracht, eenzaamheid, strijdlust en haat bundelen zich samen in deze choreografie. Stormlines is onderdeel van de avondvullende creatie NachtHexen II: La Parisienne. Nog te zien op 17 en 18 april in Huis Oostpool Arnhem.

Studio26/Ruben Chi - Roots
Als je wilt groeien is het essentieel om te weten waar je vandaan komt. Op basis van een stevige fundering is het immers een stuk eenvoudiger om verder te bouwen. Waar liggen jouw Roots?

Dancebattle Arnhemse Meisjes en Ruben Chi
Twee dansacts uit totaal verschillende werelden gaan met elkaar in dialoog. Voorafgaand aan het eindfeest treffen de dansers van Ruben Chi (urban) en de Arnhemse Meisjes (hedendaagse dans) elkaar, aangejaagd door dj HizzL.
  • zaterdag 16 maart

    20:00 StadstheaterTickets
 


Loading...