Show menu
Dance Flavours Performance Night - Arnhemse Meisjes / De Nieuwe Oost
 

Dance Flavours Performance Night - Arnhemse Meisjes / De Nieuwe Oost

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

 
De Arnhemse Meisjes en De Nieuwe Oost presenteren de dertiende editie van Dance Flavours: een podium voor werk in verschillende stadia van het dansproces: van work in progress tot herneming. Bij Dance Flavours krijg je de mogelijkheid om te proeven van het werk van verschillende hedendaagse artiesten.

Arnhemse Meisjes is een Arnhemse groep professionele dansers, die nieuwe mogelijkheden in de stad willen creëren op het gebied van hedendaagse dans zoals workshops voor professioneel dansers, Dansvoorstelling Avonden en andere evenementen in de stad.

English
As a part of an arising dance community in Arnhem, we present you the 13th edition of 'Dance Flavours Performance Night', in which several makers at various stages of their creation process will present their work. This evening you have the opportunity to taste a variety of flavours of emerging artists in the contemporary dance field.

Dance Flavours is organised by Arnhemse Meisjes and De Nieuwe Oost. Arnhemse Meisjes is a group of professional dancers, based in Arnhem who offer workshops for professional dancers, Performance Nights and other events in the city. They aspire to create an active base of contemporary dance for professional dancers and makers.

Programma

"I’d had enough so I killed him"
Choreography & performance: Sherise Strang
Deze solo is geïnspireerd door het leven van schilder en schrijver Maya Angelou, een vrouw die haar hele leven als activist en feminist heeft gevochten voor zwarte vrouwen. Dit stuk is een zoektocht naar identiteit, zekerheid en kracht. Een zoektocht naar bekentenis, veroordeling en vonnis.

"Astral"
Choreography: Kenan Dinkelmann in collaboration with the dancers
Performance: Nitzan Moshe, Miriam Kaya, Joshua Smith
ASTRAL begint in een dystopische wereld waarin de technologische ontwikkelingen zo ver zijn ontwikkeld dat ze onderdeel van het menselijk lichaam zijn geworden. Implantaten als digitaal bestuurde ledematen en gegevenschips veranderden het lichaamsbewustzijn, het gedrag en de sociale relaties van mensen drastisch.

"Let It Rain"
Choreography: Nadine Gerspacher
Performance: Nadine Gerspacher & Jefta Tanate
In Let it Rain bundelen dans, muziek en theater hun krachten in een magisch clair-obscur. Het stuk volgt "The Age of Aquarium" in een trilogie die vragen stelt bij de steeds intiemere relatie tussen mens en technologie en de materialistische wereld in bredere zin.

"De Ontmoeting: Doublé"
Choreography: Adriaan Luteijn (Introdans)
Performance: Gido van Ooijen & Tirzah Lopez
Choreograaf Adriaan Luteijn maakte een mini duet voor Tirzah Lopeh en Gido van Ooijen, in opdracht van RTL (Over Winnaars) en de Nederlandse Dansdagen. Doublé is geen massief goud, hoewel het wel zo lijkt. De gouden laag is dun en maakt dat je verlangt naar echtheid.

"Welcome Home"
Choreography & performance: Bar Gonen
Welcome Home is een solo die gericht is op de verbindingen en verbindingen tussen het lichaam en het gezicht. Ze veranderen voortdurend hun posities en schakelen tussen het individu, zijn emoties en de innerlijke wereld naar de samenleving, de ongeschreven regels en de mening van het individu over wat de samenleving is.
Nieuwe Oogst
  • maandag 20 januari

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

teaser Dance FlavoursLoading...