Show menu
Continenten - Mart van Berckel / De Nieuwe Oost
 

Continenten - Mart van Berckel / De Nieuwe Oost

>> De Nieuwe Oost programmeert in Stadstheater Arnhem
Online kaartverkoop: €19,50 / €14,50 (cjp)


"Schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse"

Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn. Een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. (16+)

Magisch-realistische wereld
De Arnhemse muziektheatermaker Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt.

Inleiding
Voor aanvang van de voorstelling is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestel je samen met je toegangskaartje in de online ticketshop van het Stadstheater. Zie je geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze al volgeboekt.
 

Voor Continenten lieten regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst zich inspireren door de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke’s speelfilmdebuut 'Der siebente Kontinent' (1989). Bijgestaan door filmfragmenten uit het oeuvre van Haneke vertelt filmjournalist Hugo Emmerzael in ruim 30 minuten over Haneke’s cinema, terugkerende thema’s in zijn werk, de vervreemdende horror van Der siebente Kontinent en de uitdagingen van film vertalen naar het toneel.  


Credits
regie: Mart van Berckel
scenografie: Vera Selhorst
spel: Freek Nieuwdorp & Merel Severs
geluidsontwerp: Mauro Casarini
dramaturgie: Florian Hellwig
techniek: Rob Daanen & Edwin Smits
regieassistentie: Ruben van den Aardweg
publiciteitsbeeld: Victor Wennekes
productie: Daphne Storms
de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost  


 
  • vrijdag 6 maart

    20:30 Arnhem Stadstheater Arnhem, Kleine ZaalTickets
 

Trailer ContinentenLoading...