Show menu
Funny Soft Happy & The Opposite - Connor Schumacher
 

Funny Soft Happy & The Opposite - Connor Schumacher

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

 
Je ultieme fantasie wordt werkelijkheid in Funny, Soft, Happy, The Opposite: het leven als een jazzmusicaldanservaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie. Terwijl het leven aan ons voorbij flitst, biedt Funny, Soft, Happy & The Opposite een uitweg. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt.

Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan. Hoe verhouden wij individuen ons tot elkaar in zo’n wereld? Of tot de groep? Funny, Soft, Happy: The Opposite bouwt samen met jou een nieuwe ruimte waarin deze vragen gesteld kunnen worden, vol met regenbogen, rookgordijnen en oogverblindende lichamen.

Met dank aan Bob Fosse musicals, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren ’80, bieden zes uiteenlopende dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn wanneer we toegeven aan dat waar Funny, Soft, Happy & The Opposite over gaat: dit leven dat we leven. Sluit je aan: voel je vrij om je haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen.

If human life is a performance
Then we need a human performance practice
To build stamina for life

– Connor Schumacher

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met twee dansstudenten van ArtEZ.

Connor Schumacher
Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2018-2019 toert hij met zijn avondvullende voorstelling THREESOME langs de Nederlandse theaters.

Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn.” - Krisztina de Châtel

Winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 
In oktober 2019 heeft Connor Schumacher de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht gewonnen, een prijs voor veelbelovend choreografietalent die jaarlijks wordt uitgereikt. Aan deze stimuleringsprijs is een geldbedrag van  €10.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020 in première gaat. In 2017 was Schumacher al genomineerd.

Credits
Concept, choreografie: Connor Schumacher 
Gemaakt ism en gedanst door: Mohamed Boujarra, Sandy Ceesay, Courtney May Robertson, Karlijn Roest (cover), Majon van der Schot, Paolo Yao, Jiaman Zhang
Dramaturgie:Maaike Schuurmans
Lichtontwerp en techniek: Edwin van Steenbergen
Beeld: Noortje Stortelder
Productie: Dansateliers Financieel ondersteund door: Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Gemeente Rotterdam.
  • donderdag 9 januari 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Paul Sixta

Teaser Funny Soft HappyLoading...