Show menu
Best of Fringe
 

Best of Fringe

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student) 
Aan de deur / telefonisch: € 1,- toeslag per ticket
 
Amsterdam Fringe Festival gaat op tournee en brengt de prijswinnaars van het afgelopen festival met zich mee. Kom een avond Fringen en laat je verrassen door de mooie, excentrieke en spannende voorstellingen van verschillende jonge makers. Dat zijn dus de parels van het festival, op één avond, voor één kaartje, in jouw stad.
 
De winnaars werden gekozen door een internationale, uiterst deskundige jury (waaraan een klein Fringe-steekje los zit) bestaande uit theaterprogrammeurs uit binnen- en buitenland. 

De drie winnaars van de Amsterdam Fringe Awards zijn (op alfabetische volgorde):

Great People
Great People is een originele en zelf-reflectieve benadering op het onderwerp van activisme en privileges in een generatie van millennials. Deze goed doordachte en concrete voorstelling heeft een duidelijke en heldere scenografie en vorm. De acteurs plaatsen zichzelf niet buiten de onderwerpen en komen niet ijdel of egocentrisch over, eerder humoristisch en betrokken met alle ellende in de wereld. Sommige juryleden vonden de acteurs te veel spreken voor eigen parochie. Hierdoor wordt er te veel van het publiek aangenomen en voelden deze juryleden zich niet aangesproken en gerepresenteerd. Desalniettemin, vindt de jury Great People een intelligente en oprechte voorstelling met betrokken acteurs en een heldere en duidelijke vorm. 

JEZEBEL 
Cherish Menzo deconstrueert in JEZEBEL het concept van de video vixen, archetype zwarte vrouw uit de hiphopcultuur. Ze speelt met iconische attributen en kleding, zoals de low-rider fiets, lange nagels en gouden kettingen. De associatie met videoclips uit de jaren ‘90 is hierdoor gelijk duidelijk. JEZEBEL hervormt en misvormt op een beeldende manier de clichés rondom dit thema. Menzo laat zien dat ze een zeer sterke performer is, die moeiteloos kan wisselen van vrouwelijk naar mannelijk en dierlijk. Ze is betoverend en houdt je elke seconde vast.

Rustâg
Volgende week zondag is een anarchistische, vrolijk makende voorstelling. Met veel humor, pakkende liedjes en spoken word zetten de jonge honden van Rustâg een voorstelling neer die reflectieve maatschappijkritiek uitdraagt. Ondertussen worden er veganistische pannenkoeken gebakken. Al met al is de sfeer ongedwongen en relaxed. Het duidelijk zichtbare spelplezier verzandt soms in meligheid en chaos, maar is ook ontwapenend en aanstekelijk. Volgende week zondag is wars van elke theaterconventie en laat zich niet in dozen of hokjes stoppen, en is daarom volgens de jury: Fringe op z’n best.
  • donderdag 19 maart 2020

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...