Show menu
De Berg van de Angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost
 

De Berg van de Angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we Urbane, een levensechte pop, tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling over levenskracht. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

De Berg van de Angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als één van de drie poppenspelers. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater.
Over de maker: Tim Hammer
Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

Credits
Concept & regie: Tim Hammer
Eindregie: Floor van Leeuwen
Vormgeving: Juliette Mout
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Techniek & licht: Edwin Smits
Advies: Ulrike Quade
Dramaturgie stage: Jaïr Buisman
Tekstadvies stage: Femke Zwiep
Poppenmaker: Matt Jackson
Schetsen poppenontwerp: Mirthe Dokter
Cast: Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg, Ruben Mardulier 
en Tim Hammer
Productieleiding: Annemarie Bakker

Met steun van: Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Provincie Gelderland, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte
Beeld Tim: Erik Franssen
 • dinsdag 12 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • woensdag 13 mei

  20:00 Premiere Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 14 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • vrijdag 15 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • zaterdag 16 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...