Show menu
Berg van de angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost
 

Berg van de angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 2,- toeslag per ticket

In het noorden van Japan ligt de berg Osore, ook wel de ‘berg van de angst’ genoemd. Een plek waar volgens velen de zielen van de doden naartoe gaan en een bedevaartsoord voor mensen die iemand zijn verloren of hun angst voor de dood willen bezweren. Iedereen heeft te maken met angsten of is wel eens bang voor de dood. Maar wat nou als je angst een pop was waarmee je kon dansen? Geïnspireerd door de Japanse ‘berg van de angst’ creëert Tim Hammer een ritueel rondom onze angst om te sterven. In een samenspel van klassieke gitaar, stem en elektronica danst een pop alsof haar leven ervan afhangt.

De regie is in handen van theatermaker Tim Hammer. Hij maakt Berg van de angst in het kader van zijn talentontwikkelingstraject bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van poppenspel geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater. Berg van de angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. De productie is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Nieuwe Makers van Fonds Podiumkunsten.
Over de maker: Tim Hammer
Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

Credits
Regie: Tim Hammer
Componist: n.t.b.
Dramaturgie: Luc de Groen
Scenografie: n.t.b.
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Productieleiding: n.t.b.
Techniek: n.t.b.
Spel: Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg en Ruben Mardulier
Met steun van: Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Provincie Gelderland, Fonds Podiumkunsten
Beeld Tim: Erik Franssen
 • dinsdag 12 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • woensdag 13 mei

  20:00 Premiere Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 14 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • vrijdag 15 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • zaterdag 16 mei

  20:00 Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets

Loading...