Show menu
De Berg van de Angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost
 

De Berg van de Angst - Tim Hammer | KASKO & De Nieuwe Oost

Online kaartverkoop: €15,00 / €9,00 (CJP/student)
 
Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar
leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

De Berg van de Angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als één van de drie poppenspelers. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater.

NAGESPREK
Wil je napraten over de voorstelling? Boek dan tickets voor de voorstelling op 29 of 30 oktober om 21:00: dan vindt na afloop van de voorstelling een nagesprek plaats. Op de overige tijdstippen is er geen nagesprek.
OVER DE MAKER: TIM HAMMER
Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

CREDITS
Concept & regie: Tim Hammer
Eindregie: Floor van Leeuwen
Vormgeving: Juliette Mout
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Techniek & licht: Edwin Smits
Advies: Ulrike Quade
Dramaturgie stage: Jaïr Buisman
Tekstadvies stage: Femke Zwiep
Poppenmaker: Matt Jackson
Inspiratie poppenontwerp: Hilde Atalanta
Schetsen poppenontwerp: Mirthe Dokter
Cast: Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg, Ruben Mardulier en Tim Hammer
Productieleiding: Annemarie Bakker

Met steun van: Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Provincie Gelderland, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte
 • donderdag 29 oktober 2020

  17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 29 oktober 2020

  19:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • donderdag 29 oktober 2020

  21:00 arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • vrijdag 30 oktober 2020

  17:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • vrijdag 30 oktober 2020

  19:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 • vrijdag 30 oktober 2020

  21:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 

De Berg van de Angst: the making ofLoading...