Show menu
Bartokplein Bruist
 

Bartokplein Bruist

 
Toegang gratis

Op zondag 8 september 2019 van 14.00 tot 18.00 uur vieren we Bartokplein Bruist! met het feestaardvarken als middelpunt. Het wordt een geweldige middag met dans- en muziekvoorstellingen, rondleidingen, exposities en een boekenmarkt. Hiermee openen de bewoners van het Bartokplein het Arnhemse culturele seizoen.

Programma

Inkijkje maakproces Mart van Berckel

14:30, 15:30 en 16:30 Theater a/d Rijn.
In Theater a/d Rijn geeft Mart van Berckel een inkijkje in het maakproces van Continenten. ‘Continenten’ is een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

Live performance Talkpoeder
14:35 en 17:15 terrastheater.
Talkpoeder is een een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Deze editie staan onder andere schrijver Koen Frijns en producer Bastian Benjamin samen op het podium.

Wibo Kosters
16:15 buitenpodium Rozet
Wegenkaart, zo heet de elpee waarmee Wibo Kosters zijn stadsdichterschap (2017-2019) afsloot. Na de presentatie van zijn debuutbundel inwoner in 2018 wilde Wibo een andersoortige uitdaging. Geïnspireerd door samenwerkingen met verschillende muzikanten, ontstond het idee voor een langspeelplaat met gedichten op muziek. Wegenkaart is een lieve, rauwe, akoestische en elektronische plaat. Tijdens Bartokplein Bruist! speelt hij een paar nummers samen met Vera Bon.
Arnhemse Meisjes
14:30 en 17:30 Creatief plein
De Arnhemse Meisjes laten twee delen uit hun voorstelling See me notice you zien. ‘See me notice you’ gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid.

Booi Kluiving
v.a. 14.00 doorlopend - Benedenzaal Theater a/d Rijn
Ter voorbereiding van zijn voorstelling ‘Let’s Play’ zal Booi Kluiving een interactieve doorlopende stream opzetten. Het live en online publiek krijgt, door middel van ‘commands’ die ze kunnen sturen naar de performer, invloed op het verloop van de performance. Het doel is om door interactie vanuit het live en online publiek een werk te maken dat niet had kunnen plaatsvinden zonder hen.


Daarnaast kun je op verschillende tijdstippen een rondleiding volgen door ons theater en is er een presentatie van The JAM onder leiding van danser Fernanda da Silva (danscollectief Arnhemse Meisjes en The Groovy Project).

We zien je graag zondag 8 september om 14.00 uur bij het feestaardvarken!
Nieuwe Oogst
  • zondag 8 september

    00:00

Loading...