Show menu
ArtEZ finals Muziektheater
 

ArtEZ finals Muziektheater

Ieder jaar, in de maanden mei, juni en juli, presenteren de eindexamenstudenten onder de naam ArtEZ finals hun eindwerk. Het moment om kennis te maken met de nieuwe generatie kunstenaars en podiumbeesten. Kom je ook?

In theater a/d Rijn zijn de volgende afstudeervoorstellingen te zien:

STORM - Jentley Drieman
De eindexamenvoorstelling muziektheater ‘STORM’ is een muzikale reis door de gedachten van Bibi. De voorstelling zit vol met zelf gecomponeerde muziekstukken. De intuïtieve wijze waarop deze gecomponeerd zijn geeft de voorstelling een filmisch karakter. Het publiek wordt meegenomen in de gedachten van Bibi, voor wie de druk van de maatschappij te veel wordt. Ze zoekt naar ontspanning in de natuur. Tijdens de voorstelling wordt er live een film gemaakt, die versterkt wordt door de muziek en teksten. 
De voorstelling ‘STORM’ is mede geïnspireerd op het feit dat er in generatie Y en generatie Z zich steeds meer burn-outs doen voorkomen. Deze worden onder andere veroorzaakt door de maatschappelijke druk die er op deze generaties gelegd wordt.

BIJLES IN HET LEVEN - Vera Bon
Ik kan wel zeggen:
Ik ga het maken
Ik ga het maken
f ck jullie allemaal
met jullie praatjes
kunnen mij niet raken
Ik heb het in de gaten
maar dat is niet waar ...


Vera Bon schrijft liedjes over mensen die zeggen hoe ze leven moet, over Tim uit groep 1 met wie ze officieel nog steeds verkering heeft en over mannen in pakken die hun auto in de file zetten omdat ze toch door moeten gaan. Ze zou het liefst verliefd worden op alles en iedereen omdat liefde over ménsen moet gaan en niet over rozen. En soms zou ze willen dat ze niet zo moeilijk deed, zich gewoon aan 'het plan' hield en dat alles dan vanzelf ging.

Tijdens BIJLES IN HET LEVEN beland je in het eindexamen van Vera Bon, een theatraal concert aan de vooravond van het grote mensen leven waarin deze 23 jarige zich via zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten afvraagt hoe je eigenlijk leven moet.

DEUX - Des Filles
Afstudeervoorstelling van Performance duo Des Filles Anne Freriks en Robin Kuiper, Masterstudenten Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem.

DEUX toont de troosteloze zoektocht naar de intimiteit en identiteit van een relatie tussen twee mensen.
Een spanningsveld tussen duistere verstikking en een burgerlijk samenzijn. 

DEUX is een ontmoeting tussen vooraf-opgenomen filmbeelden en een muzikale performance. In deze interactie tussen diverse disciplines zien we personages die zoeken naar manieren om lief te hebben of zich proberen los te rukken van een symbiotische eenheid. 

Waar houd ik op, en waar begint de ander?
Klein Meisje - Rosa van der Vlugt
‘Ieder mens heeft zijn breekpunt en zij werden, tijdens het uitoefenen van hun plichten als soldaat, gedwongen ver voorbij de grens van het menselijk vermogen te gaan’, een zin afkomstig uit de film Let There Be Light.

Militairen die uitgezonden worden, zullen nooit hetzelfde terug komen. Zij zijn een ervaring rijker, maar ook kunnen zij fysiek en/of mentaal aangetast zijn, waarvan enkelen de psychische aandoening PTSS(post traumatisch stress syndroom) kunnen krijgen. 
Maar waar ligt precies dat breekpunt, en wat als ík die grens over zou gaan? Wat als ík fysieke of mentale klachten ervaar die niet overeenkomen met hoe sterk ik altijd was? En misschien nog wel een belangrijkere vraag: hoe vind ik de weg terug? In deze voorstelling gaan we op zoek naar de weg terug.

IT'S FLO TIME- Flore Koopen
"Welcome Ladies and gentleman,
Please give me a warm applause and a hand full of Love…"

Een muziektheater voorstelling over privacy en de tol van Roem.
Een inspiratiebron aan idolen “Lady gaga”, “Amy Winehouse”, Whitney Houston” en “Avicii”

Heb jij dat soms ook? Dat alles zo snel gaat, dat je het niet meer bij kunt benen? Heb jij dat soms ook?
Dat je lippen lachen maar van binnen je hart steenkoud is? Dat de wereld draait, maar jij niet meer mee kunt draaien? Je raakt jezelf steeds vaker kwijt, want in deze gemedialiseerde wereld is ieder televisiescherm een spiegel, waarin de waan de waarheid is en slechts een kleine handvol personen aan het ideaalbeeld kan voldoen.

Ik wil niet in een band staan en alleen zingen.
Ik wil niet in een choreo de sterren van de hemel dansen.
Ik wil niet in een Shakespeare spelen als de beste actrice.
Ik wil iets laten zien waar ik al 12 jaar binnen het theater van droom. "F L O R E" op haar eigen manier.
Een muziektheater stuk waar alles is samengebracht met de vraag, Wie is Flore? 
Even in de rol van die bewonderde artiest staan.
Even aanraken wat ik misschien nooit zal aanraken.
Even shinen.
Mijn moment.

I, SENSITIVE - Florian Slangen
'I,sensitive' is de overgangspresentatie van Florian Slangen (Master Muziektheater). Een muziektheatervoorstelling over de verslaving aan prikkels en sensatie.

'So wake me up when it's all over..'
Onze zintuigen worden op de proef gesteld.
Het moet altijd meer, altijd feller en altijd heftiger.
De zoektocht naar datgene wat ons nog kan stimuleren.
Alles of niets.
De oplossing.

Reserveren van kaarten kan via: reserveringen.artez.nl/conservatorium
Kijk voor meer informatie over alle ArtEZ finals op finals.artez.nl

Loading...