Show menu
Arnhemse Uitnacht
 

Arnhemse Uitnacht

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. De Arnhemse Uitnacht start met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal om 17.30 uur en een publieksopening op de Markt om 19.00 uur. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Programma Theater a/d Rijn
Talkpoeder ft NEW (20:00-20:15 / 20:30 - 20:45 / 21:00 - 21:15 / 21:30 - 21:45 / 22:00 - 22:15 / 22:30 - 22:45)

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten/producers elkaar op het podium ontmoeten. Drie getalenteerde producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW), een platform voor electronische muziek in Oost Nederland,  improviseren op allerlei manieren op literaire voordrachten van schrijvers en theatermakers van De Nieuwe Oost. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zijn dat Elemenopee, meercat en BrakeFast van NEW samen met Laurens van de Linde, Koen Frijns en Merel van Slobbe.

Installatie Gijs Verhoofstad (doorlopend)
Alles wat leeft, geeft signalen af waar je iets mee kunt doen. Gijs Verhoofstad zoekt naar deze impulsen. Hij wil in zijn werk zichtbaar maken wat verborgen is. Hij brengt graag verval in beeld; hoe een gebouw aftakelt en wordt ingenomen door woekerende organismen. Daarnaast heeft hij een brede interesse in natuurfenomenen, zoals de maan van Saturnus en de zwaartekracht. Elektromagnetische eigenschappen van objecten zet hij in om iets anders in beweging te krijgen.

Sophie Mayeux - Die Verwandlung (20:45 - 21:05 / 21:45 - 22:05 / 22:45 - 23:05)
Op 8 februari gaat Die Verwandlung van dansmaker Sophie Mayeux in première tijdens het Moving Futures Festival in Arnhem. In de voorstelling, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt Sophie Mayeux het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. Tijdens de Arnhemse Uitnacht krijg je een korte preview te zien.

Morning Rave za 26 januari 09:00 - 10:00
Na het grote succes van vorig jaar organiseren De Nieuwe Oost en danscollectief Arnhemse Meisjes - New Seeds opnieuw een Morning Rave in Theater a/d Rijn.

Dit keer beginnen we met een korte dance battle tussen de dansers van Ruben Chi (urban) en de Arnhemse Meisjes (hedendaagse dans). Daarna mogen ook jouw voetjes van de dansvloer. Stilstaan is dan ook onmogelijk wanneer je de vette beats en dansbare hits van dj HizzL hoort. Geen alcohol en drugs maar smoothies en juices.
Nieuwe Oogst
  • vrijdag 25 januari 2019

    19:00
 


Loading...