Show menu
Als we Theodor met rust laten komt alles goed - OT Rotterdam
 

Als we Theodor met rust laten komt alles goed - OT Rotterdam

over een filosoof in botsing met de tijdgeest.

Eind jaren zestig, overal ter wereld komen studenten in actie tegen de gevestigde orde. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die bloemen over hem heen gooien, hun borsten ontbloten en hem proberen te kussen. Ze vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme. Vernederd verlaat Adorno de collegezaal. Deze hardnekkig eigenzinnige wetenschapper, die onder meer betoogde dat populisme een voedingsbodem vond in jazz- en popmuziek, komt dit incident niet meer te boven. Energiek muziektheater over botsende generaties die in wezen dezelfde idealen delen.
Inleiding
Jelle Baan geeft voorafgaand aan Als we Theodor met rust laten komt alles goed een filosofische 'inleiding'. Daarin zal hij filosofische thema's met muzikale motieven verweven. Het ware Leitmotiv vormt echter het opmerkelijke levensverhaal van Adorno. Door de dwaalsporen van zijn leven na te volgen leren we ook de gebogen en gekromde lijnen van zijn filosofische oeuvre kennen.

De inleiding begint om 19:15 uur en duurt 30 minuten. De inleiding is gratis, maar reserveren is gewenst. Bij het bestellen van je ticket kun je ook een gratis ticket voor deze inleiding aanschaffen.

Credits
Een productie van OT rotterdam
tekst en regie: Mirjam Koen
spel: Paul R. Kooij als Theodor Adorno
spel en zang: Noah Blindenburg, Daantje Idelenburg, Jasmijn Strookman
muziek: Eric Magnée (compositie en uitvoering)
vormgeving: Gerrit Timmers
kostuums: Jacqueline de Maat
research en adviezen: Dora Timmers
  • maandag 4 december 2017

    20:00 Arnhem Theater a/d Rijn, bovenzaalTickets
 


Loading...