Show menu
Als vrouwen vrienden zijn - Bellevue Producties / Hannah van Wieringen
 

Als vrouwen vrienden zijn - Bellevue Producties / Hannah van Wieringen

Online kaartverkoop: €13,50 / €7,50 (cjp/student)
Aan de deur/ telefonisch: € 1,- toeslag per ticket

Twee vrienden ontmoeten elkaar. Dertien keer. In dertien maanden. Op een terras, het strand of in een suikerbietenveld bezien zij hun levens. Op een licht bitterzoete manier bespreken zij wat hen bezighoudt. Global warming, magenta broekpakken, octopussen, verliefd zijn.... Gewone dingen eigenlijk. Tussen de regels door halen ze adem bij elkaar. Kan een vriendschap zo intens vanzelfsprekend zijn dat je bijna vergeet hoe bijzonder het is?

Na het succes van de Bellevue Lunchtheater-voorstelling Mahler & Kokoshka schrijft Hannah van Wieringen Als vrouwen vrienden zijn. Dertien lichtvoetige scènes gebaseerd op columns uit Theatermaker, speciaal herschreven voor actrices Eva Marie de Waal en Janneke Remmers. 

Credits
tekst: Hannah van Wieringen  
spel: Janneke Remmers, Eva Marie de Waal
eindregie: Matijs Jansen
vormgeving: Miek Uittenhout

Theater Bellevue in Amsterdam presenteert én produceert al 30 jaar nieuw Nederlandstalig repertoire dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren.

In de pers
"Deze voorstelling zindert je tegemoet in een poëtische feestelijkheid."
***** NRC

"Van Wieringen heeft met Als vrouwen vrienden zijn een prachtige ode aan de onzekerheid geschreven, waarin het stellen van de vraag ‘wat als?’ minder belangrijk is dan de acceptatie van de onkenbaarheid van het antwoord." Theaterkrant
  • woensdag 12 december 2018

    20:00 Theater a/d Rijn BovenzaalTickets
 

teaser

foto: Ben van Duin

foto: Ben van Duin

foto: Ben van Duin

foto: Ben van Duin



Loading...