Show menu
Diep in de shit - YFM Arnhem/ Nijmegen
 

Diep in de shit - YFM Arnhem/ Nijmegen

Lezing- en debatavond over bodem en bemesting

Compost, dierlijke mest, kunstmest, groenbemestingsgewassen. Wanneer gebruik je wat, waarom en hoeveel? Hoe houden we onze bodem en dus onze gewassen gezond in de moestuin of op de boerderij?

Landbouw-wetenschappers, boeren en moestuinders onderzoeken al jarenlang hoe we met het juiste gehalte organische stof ervoor kunnen zorgen dat de opbrengsten van onze gewassen hoog blijven. Op vrijdag 14 april nodigen we Esther Kuiler en Gerard Korthals uit om hierover met jou in gesprek te gaan.

Esther Kuiler is bodemkundige en biologisch tuinder in de historische tuin van koning Willem III, de Ommuurde Tuin in Renkum. Vanavond deelt ze haar kennis over het beheren van de bodem, humus, compost en alle andere natuurlijke manieren voor een gezondere bodem.

Wetenschapper Gerard Korthals is bodemecoloog van het Nederlands Instituut voor Ecologie en de Wageningen Universiteit in Wageningen en docent op de Wageningen Universiteit. Hij doet al zijn hele leven onderzoek naar een optimaal bodemleven en zal ons de details geven van het in stand houden van een biodivers en goed functionerend bodemleven, bijvoorbeeld door groenbemesting, gewasrotatie en het gebruik van organische materialen zoals compost.

Laat je inspireren en/of discussieer mee en koop nu je ticket!

Tickets
€ 10,00 normaal
€ 7,50 (CJP/studenten + leden slowfood, YFM en Velt)

duur: 2 uur incl. pauze

Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen
YFM Arnhem/Nijmegen zet zich in voor good, clean en fair voedselsysteem in regio Arnhem/Nijmegen. Elk jaar organiseren we evenementen, lezingen en debatten om inzichtelijk te maken wat we kunnen doen voor een beter voedselsysteem.

Dit jaar organisert YFM Arnhem/Nijmegen een aantal filmmiddagen en debatten rondom het jaarthema BODEM. Ze nodigen niet alleen een aantal experts, maar ook alle inwoners van regio Arnhem/Nijmegen uit om een levendige dialoog met ons aan te gaan. Doe mee!

YFM Arnhem/Nijmegen is onderdeel van YFM Nederland en Slow Food Rijnzoet.

http://www.facebook.com/yfmarnhemnijmegen
www.youthfoodmovement.nl
yfmarnhemnijmegen@gmail.com
  • vrijdag 14 april 2017

    20:00 Theater aan de Rijn ArnhemTickets
 Loading...