Show menu

De meerstemmigheid van onze maatschappij weerspiegelen

Theater aan de Rijn biedt een podium aan verschillende wereldbeelden en denkwijzen door werk van uiteenlopende makers te tonen.

Wij willen een theater dat de meerstemmigheid van onze maatschappij weerspiegelt. Een theater waar verschillende (gender)identiteiten, kunstdisciplines, culturele achtergronden en leeftijden een caleidoscopisch geheel aan perspectieven vormen.

programmaraad van Theater a/d Rijn bestaat uit Ruben Chi (1990), Nesrin Cingoz (1960), Amy Croqué (1989), Amjad Dwaer (1987), Daniella Middelhof (1966) en Wensley Piqué (1977).

Amy Croque

1989
Van jongs af aan is ze gegrepen door hiphop. Niet alleen door de muziek, maar ook door de cultuur. Het is haar manier van leven.
Lees meer

Wensley Pique

1977
In 2003 was hij werkloos en raakte hij per ongeluk in aanraking met theater.
Lees meer

Ruben Chi

1990
Ruben werd na zijn opleiding Artiest Dans Urban bekend als danser bij Blaze the Show (streetdance) en Ladies of Soul.
Lees meer

Ons theater is een venster op de wereld

Ons theater is een venster op de wereld – en voor die wereld moet dus ook expliciet tijd, ruimte en aandacht ingeruimd worden. Voor én achter de schermen.

Dit doen wij in samenwerking met de Programmaraad: een groep bevlogen culturele ondernemers, makers en denkers met uiteenlopende achtergronden die elkaar vinden in hun passie voor kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Zij helpen ons om buiten gebaande wegen te treden en zo een bredere invulling te geven aan het programma in Theater a/d Rijn. Ze organiseren zelf programma’s en evenementen in het theater en dragen nieuwe initiatieven en voorstellingen aan, zoals bijvoorbeeld Operation Beats.

Daniella Middelhof

1966
Ze is op ontelbaar veel vlakken actief in de Arnhemse cultuursector.
Lees meer

Nesrin Cingoz

1960
Ze werkt als Senior Consultant Applied Arts Sciences en is al jaren cultureel actief.
Lees meer

Amjad Dwaer

1987
Hij is in 2015 van Syrië naar Nederland gevlucht. In Syrië hield hij zich bezig met theater en film.
Lees meer

“Ieder programmaraadslid heeft zijn eigen expertise en samen vormen we een unieke combinatie van verschillende netwerken, interesses en ‘scenes’. Vanuit onze common ground en met continuïteit kunnen we het verschil maken.”

– Ruben Chi, lid programmaraad –