Show menu

Theater a/d Rijn

No human is an island

Wij zijn Theater a/d Rijn, een podium waar geproduceerd en gepresenteerd wordt. Vanuit onze thuishaven in het hart van de stad Arnhem trekken we de wereld in. We zijn er voor makers én publiek.

Professionele makers begeleiden we op weg naar een zelfstandige, artistieke beroepspraktijk. Op ons podium tonen zij – net als tientallen andere kunstenaars – performances die het experiment niet schuwen. Van hiphop dans tot literaire avond, van interactieve installatie tot fashion performance. Maar ook onderzoek binnen residenties, work-in-progress en eenmalige voorstellingen komen voorbij. We vergroten ons speelveld met regionale projecten, landelijke tours en internationale festivals. Daarbij werken we vaak samen met andere kunstenaars en maatschappelijke organisaties, binnen bestaande en nieuwe netwerken. Vanuit verschillende disciplines en met een open blik naar de wereld maken we thema’s bespreekbaar, onderzoeken we verschillende standpunten én onszelf en creëren we nieuwe mogelijkheden. Afwijkend van de mainstream, vol op de actualiteit en op zoek naar wat het betekent om mens te zijn in de huidige maatschappij. 

Theater a/d Rijn is een vrijhaven voor ontwikkeling, waar onderzoek en verbinding – scherp en experimenteel – ons geloof is. Omdat we het belangrijk vinden de wereld te begrijpen, impact te maken en mensen dichterbij elkaar te brengen.

Want no human is an island.

De Nieuwe Oost

Met Wintertuin (literatuur) in Nijmegen en BRUT (muziek) in Deventer bundelen we onze krachten onder de vleugels van De Nieuwe Oost en vormen daarmee een belangrijke schakel in een groot netwerk van makers en professionals binnen de culturele sector.

Dat netwerk breiden we uit door in de sector samenwerking te zoeken op lokaal, nationaal en internationaal niveau en tevens in te spelen op behoeftes in de regio. Succesvolle voorbeelden zijn Hiphophub, Internationale Vrouwendag Arnhem, De Kennismakers, De Generator, Moving Futures Festival, Keti Koti Arnhem, The JAM, Arnhemse Uitnacht en Nijmeegse Kunstnacht.

Lees hier meer over onze makers, ons programma en ons netwerk.

banner website