Show menu

Podium aan dans, theater, muziek, literatuur en debat

Theater a/d Rijn is een sfeervol, avontuurlijk en experimenteel vlakkevloertheater in het centrum van Arnhem. Wij bieden een podium aan een nieuwe generatie makers, dwars door alle genres.

Van urban dans tot literaire avond, van interactieve installatie tot fashion performance. Bij ons ontmoet je gevestigde makers, opkomend talent én beleef je work in progress. Ons café is een warme ontmoetingsplek voor makers en publiek. Laat je inspireren.

Theater a/d Rijn - foto Robert Koekkoek

Programmering

In Theater a/d Rijn ontmoet je opkomend talent, verrassende nieuwe makers, waaronder de makers vWij programmeren in de rafelranden van genres en tussen disciplines, vanuit vernieuwende perspectieven en wereldbeelden. De Programmaraad, een groep diverse culturele ondernemers en kunstenaars, draagt bij aan een meerstemmige en out of the box programmering. Met hen ontwikkelen we nieuwe programma’s: van urban dinnershow Operation Beats tot een programma voor Internationale Vrouwendag.

Meer informatie over de genres/programmering?

Een bruisende plek voor creatie

Als thuisbasis van De Nieuwe Oost zijn wij een bruisende plek waar jaarlijks door tientallen makers gecreëerd en geproduceerd wordt: van residenties, tijdelijke performances en landelijke voorstellingen tot internationale festivals.

Wij bieden een safe space voor artistiek onderzoek en interdisciplinaire en interculturele ontmoetingen met kunstenaars die het experiment niet schuwen. We werken nauw samen met diverse partijen in de stad om zo kennisdeling tussen makers, creatieve partijen en publiek te stimuleren.

Theater a/d Rijn - foto Menno van der Meulen

Organisatie

Het team

Eve Hopkins | directeur
Floor Ruyters | assistent zakelijk leider
Daphne Storms | hoofd productie
Rob Daanen | hoofd techniek
Debby Koster | marketing en publiciteit
Daphne van Koeveringe | horeca en verhuur
Herma van Geresteijn | administratie
Linda Kokke | fondsenwerving

Voor contactgegevens, kijk bij contact.

Bestuur en Raad van Toezicht
Stichting Theater aan de Rijn (kvk: 58759220) is ingericht volgens de Code Cultural Governance met een Raad van Toezicht bestaande uit Willem Hillenius, Bert Krikke, Ans Meex, Els Koot en Wiebe Gerritsma. Het bestuur wordt gevormd door Eve Hopkins en Frank Tazelaar. Onze raadsleden ontvangen geen beloning voor hun taken. Stichting Theater a/d Rijn heeft een ANBI status.

Samenwerkingspartners
We werken samen met diverse partners, zoals ArtEZ, Musis & Stadstheater Arnhem, Rozet, Introdans, Collectie de Groen, Amsterdam Fringe Festival, Bellevue Producties, PopArts en Kempenaer Advocaten.