Show menu

Open call:
Jefta Tanate zoekt twee dansers

Open call: dansers gezocht

In februari 2024 gaat de nieuwste voorstelling van Jefta Tanate in première. Voor deze voorstelling is de Arnhemse maker op zoek naar twee dansers. De auditieworkshop vindt plaats op DI 12 SEPT.

Over de voorstelling

Het bouwen van een huis kan op vele manieren. Wat zijn je middelen? Wat krijg je aangeleerd en in wat voor huis ambieer je te wonen? Wat als je een rieten dak wilt bouwen en alleen maar blokken hout krijgt om dat te doen? Is het huis dat gebouwd wordt dan ook een thuis?

In deze voorstelling ontstaat een dialoog tussen twee personen die samen een huis proberen te bouwen. Er worden muren gebouwd en afgebroken. Soms in samenspraak, soms met geweld. De muren kunnen beschermen en tegelijkertijd voor afstand zorgen. Maar als je zo afgesloten wordt van de wereld, kun je dan nog in contact staan met jezelf?

Jefta: ‘We zien in onze maatschappij de noodzaak tot verbinding. Voor mij begint dat bij het allereerste begin; wat een thuis je kan geven of juist ontnemen. Je gezin, je familie, mensen bij wie je woont. Relaties en verbinding bestaan op zoveel verschillende manieren. Wat voor effect hebben deze op het ‘thuisgevoel’? In deze persoonlijke voorstelling onderzoeken we dit en brengen we een ode aan de relaties die meebouwen aan ieders thuis.’

Wanneer

De repetitieperiode start op MA 22 JAN 2024 en de voorstelling gaat op DO 29 FEB 2024 in première in Theater a/d Rijn in Arnhem. De speeldata van de daaropvolgende tour staan nog niet vast, dit zal in voorjaar en/of najaar 2024 zijn.

Voor wie?

Je bent een professionele danser met sterke partnering skills, theatraliteit en fysieke expressie. Je kunt overweg met een beweeglijke set (object manipulation) en bent nieuwsgierig naar een publiek voor wie theaterbezoek niet vanzelfsprekend is. Tot slot ben je beschikbaar op de repetitiedagen en nader te bepalen tourdata.

Interesse?

Meld je aan voor de auditieworkshop door uiterlijk WOE 9 AUG een mail met je cv te sturen naar danique@theateraanderijn.nl. Uit alle aanmeldingen wordt uiteindelijk een selectie gemaakt en op VR 11 AUG hoor je van ons of je bent uitgenodigd voor de auditieworkshop op DI 12 SEPT.