Show menu

De Nieuwe Oost

Uniek aan onze organisatie is dat we onze krachten bundelen met Wintertuin (literatuur) in Nijmegen en BRUT (muziek) in Deventer. Samen zijn we aangesloten bij netwerkorganisatie De Nieuwe Oost.

Hierdoor zijn we onderdeel van een groot netwerk van makers en professionals binnen de culturele sector. Dat netwerk breiden we uit door in de sector samenwerking te zoeken op lokaal, nationaal en internationaal niveau en tevens in te spelen op behoeftes in de regio. Succesvolle voorbeelden zijn Hiphophub, Internationale Vrouwendag Arnhem, De Generator, De Kennismakers, Nieuw Geluid, Moving Futures Festival, Keti Koti Arnhem en DansTREK.

Daarnaast zoeken we verbinding met diverse andere partijen in de stad en het land om zo kennisdeling tussen makers, creatievelingen en publiek te stimuleren. We werken samen binnen bestaande verbanden, creëren ruimte voor initiatieven en bouwen aan nieuwe netwerken. Door onze positie als brug tussen nieuwkomers en het culturele topsegment is Theater a/d Rijn een vitaal onderdeel van de regionale culturele keten.

Samenwerkingpartners zijn bijvoorbeeld ArtEZ, Musis & Stadstheater Arnhem, Rozet, Introdans, Collectie DE.GROEN, Amsterdam Fringe Festival, Bellevue Producties, PopArts en Kempenaer Advocaten.