Show menu

Deze vacature is inmiddels gesloten.

Wij zijn Theater a/d Rijn: een podium en productiehuis, met focus op jonge makers en ontwikkeling. Wij geven jong talent volop de ruimte om zich te ontplooien tot autonome podiumkunstenaars. Onze makers zijn meerstemmig, artistiek divers, verbinden zich lokaal en (inter)nationaal en werken dwars door disciplines heen. Samen delen we een liefde voor onvertelde, vernieuwende verhalen. Naast onze twee vlakkevloerzalen in het hart van Arnhem, zijn onze makers veelvuldig te zien op Nederlandse en internationale podia en festivals. Op dit moment zoeken wij een Huisdramaturg / Artistiek ontwikkelaar (0,6 fte) om ons team te versterken.

Als huisdramaturg en artistiek ontwikkelaar draag je zorg voor de kwaliteit van de ontwikkeltrajecten van onze makers. Je scout en selecteert nieuw talent. Daarnaast richt je de artistieke coaching en begeleiding in; dit alles in nauwe samenwerking met de artistiek directeur. Onze makers ontwikkelen jaarlijks ongeveer 15 tot 20 (co)producties, variërend van een korte onderzoeksresidentie met een publiek toonmoment, tot (inter)nationale producties met een stevig artistiek team. 

Daarnaast geef je mede sturing aan het artistiek-inhoudelijke beleid van Theater a/d Rijn. Je houdt de lange lijnen van het huis in het oog en zoekt actief naar verbindingen tussen de verschillende projecten, makers, programmering, beleid en context. Je valt onder leiding van de directie en bent lid van het managementteam.

Solliciteren kon t/m 25 april 2023. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 10 mei 2023. Met de geschikt bevonden kandidaten volgt een tweede gesprek op 17 mei 2023. Meer informatie lees je in de hele vacature.