Show menu
Urban culture in Theater aan de Rijn
 

Urban culture in Theater aan de Rijn

Op 19 december verscheen een mooi artikel over Theater aan de Rijn in De Gelderlander. Directeur Eve Hopkins en programmaraadsleden Ruben Chi en Amy Croqué komen aan het woord. Ze vertellen over over diversiteit, inclusiviteit en de toetreding van urban culture in het theater. 

Hiernaast leest je een kort fragment, of lees hier het volledige artikel.

Wil jij ook proeven van de urban-cultuur in Arnhem? Kom 29 december naar de en de urban dinnershow Operation Beats II, georganiseerd door Amy: een avondvullend programma met artiesten uit de lokale hiphopscene. Terwijl je geniet van optredens van onder andere Miss Diffy, DIS4FF3CTED en SHINSHAN worden California Sushi Rolls voor je bereid in de foyer van het theater.

Bij Theater aan de Rijn in Arnhem is er sinds kort een speciale plek voor ‘urban culture’. "Hiphop is een cultuur die mensen samenbrengt en het verschil omarmt.”

"Als witte hoogopgeleide veertigplusvrouw wil ik mijn eigen bubbel openbreken als programmeur”, zegt Eve Hopkins (47), directeur van Theater aan de Rijn. Daarom stelde ze een programmaraad samen die bestaat uit zes mensen, allemaal woonachtig in Arnhem en werkzaam in de kunst- en cultuursector. "Het is namelijk tijd voor de toetreden van urban culture, waar ook de hiphopcultuur onder valt, op het toneel”, vindt Hopkins.

Croqué vult aan: "De hiphopcultuur heeft een lange geschiedenis die nu pas serieus wordt genomen en nog maar mondjesmaat naar voren komt in het theater.”  Nog belangrijker: hiphop is inclusief, vindt ze. "Iedereen is welkom in de hiphopcultuur. Het zijn verhalen van een nieuwe generatie die een positieve verandering teweeg wil brengen. Hiphop is een cultuur die mensen samenbrengt en het verschil omarmt. Dat is de kracht ervan.” 

Loading...