Show menu
Theater a/d Rijn genomineerd voor Willem Diehl architectuurprijs
 

Theater a/d Rijn genomineerd voor Willem Diehl architectuurprijs

Theater a/d Rijn is genomineerd voor de Willem Diehlprijs 2017! Dit is de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem.

De vakjury van de Willem Diehlprijs 2017 (architectuurhistoricus Pieter-Matthijs Gijsbers, restauratiearchitect Job Roos en erfgoedconsulent Elyze Storms-Smeets) heeft uit de acht nominaties al een winnaar gekozen. Deze wordt op 1 juni bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

<break>
Nomineer ons voor de publieksprijs!
Ook jij kan een winnaar kiezen voor de publieksprijs. Stemmen kan op de website van CASA.

Stem nu >


Karakteristiek en modern gaan hand in hand
Theater aan de Rijn is het oudste theater van Arnhem. Architect Addy de Boer van NEXIT architecten heeft het pand samen met bouwbedrijf Scheerder geheel verbouwd en gerenoveerd en een geheel nieuwe ingang aan het Bartokpark gegeven, met een prachtige foyer en twee zalen met o.a. een tension grid en een telescopische tribune. 

Willem Diehl
De Willem Diehlprijs is genoemd naar de architect die honderd jaar geleden kenmerkende gebouwen in Arnhem ontwierp, zoals Luxor en het Vestagebouw. De prijs is in 2007 in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonisch erfgoed te stimuleren.

Voorgaande winnaars van de prijs waren waren: De Transformatie, Paleis op de Heuvel, de Schouwburg Arnhem, het Stadhuis en Bar Florian.

Loading...