Show menu

Een nieuwe kunstsamenwerking in de stad! galerie-gang exposeert op maandag 21 maart werk van de Arnhemse kunstenaar John Ebben in Theater a/d Rijn. De installatie WHO IS WHY is te bekijken na afloop van de voorstelling Nader tot U, van Lars Brinkman.

Lars Brinkman is een jonge maker die in zijn nieuwste werk Nader tot U zijn weg in seksualiteit en religie onderzoekt. Het startpunt hiervan was een bezoek aan het katholieke epicenter; het Vaticaan in Rome. 
John Ebben is een beeldend kunstenaar in wiens nieuwste werk, WHO IS WHY, zijn katholieke achtergrond zichtbaar is. In 16 verschillende beelden van de installatie borduurt hij voort op het thema (Heilige) Moeder & Kind. Maar zijn het wel een moeder en zoon? Kijk wat jij ziet en kies degene die bij jou hoort.

Raakvlakken in verhaal en beeld. Bezoek WHO IS WHY na afloop van de voorstelling Nader tot U.

Over Lars Brinkman

Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Hij vertrekt altijd vanuit een persoonlijke fascinatie: zo onderzocht hij in zijn in zijn eigen voorstellingen The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede  Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief.

Over John Ebben

John Ebben (*1959) werd opgeleid als docent tekenen aan het Moller-instituut en studeerde aansluitend aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, afdeling schilderen en tekenen. Als docent werkte hij op middelbare scholen en gaf daarnaast gastlessen op o.a. de lerarenopleiding Tehatex. Hij gaf diverse teken- en schildercursussen. Binnen de podiumkunsten initieerde hij themaprojecten en kunstmanifestaties waaraan hij zowel de artistieke inhoud als de organisatie vorm gaf.

Over galerie-gang

In oktober 2020 opende er een nieuwe galerie in het Modekwartier. galerie-gang is een verkoopruimte voor hedendaagse kunst uit privécollecties. Er is werk te bezichtigen en te koop van onder anderen Hiske Dooper, John Ebben, Ad Gerritsen, Hans Gerritsen, René Korten, Marc Mulders, Grayson Perry, Leon Tebbe, Robert Terwindt en Marc Verdoes. De collectie wordt wekelijks aangevuld en bestaat uit acryl, cyanotype, fotografie, giclee, houtsnede, linosnede, litho, mixed media, monotype, olieverf, porselein, sjabloondruk en zeefdruk. www.galerie-gang.nl