Show menu

Internationale Vrouwendag is een door de Verenigde Naties erkende feestdag die ieder jaar op 8 MRT plaatsvindt. Een dag waarbij wereldwijd stil wordt gestaan bij de rechten van vrouwen, emancipatie en gendergelijkheid. Ook bij Theater a/d Rijn staan we jaarlijks stil bij deze dag en het belang ervan.

In 2024 is het landelijke thema Eén wereld, duizend vrouwen. Een thema waarmee aandacht wordt gegeven aan de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen vanuit diverse culturen en achtergronden. Elke vrouw is uniek; met een andere stem, een eigen verhaal, een vernieuwend perspectief. 

Al deze verschillende – soms ongehoorde – stemmen willen we bij Theater a/d Rijn graag een podium geven om zo een grote diversiteit aan verhalen te tonen. Niet alleen op 8 MRT, maar het hele jaar door. We geloven in de kracht van vrouwelijke makers en de variëteit aan perspectieven die zij ons kunnen laten zien. Een van onze eigen makers, Amy Croqué, doet dat met een hiphop state of mind. En natuurlijk tonen we voorstellingen binnen ons eigen thema The future is female.

Lees hier meer.