Show menu

Komende maand vrijwel alleen maar voorstellingen zonder een taalbarrière 

Ben je een internationale student? Een expat? Of misschien een Nederlander met een voorliefde voor buitenlands theater? Dan hebben we goed nieuws voor je! Midden in het centrum van Arnhem programmeert Theater a/d Rijn in december voorstellingen die language no problem zijn. Dit zijn voorstellingen waarvoor je geen Nederlands voor hoeft te spreken.

Zo kun je meedansen bij Pilot PC van Stichting ARK of kijk vanuit de theaterstoel naar Seven Last Songs van Mart van Berckel, een oud maker van De Nieuwe Oost. Er staan vaker language no problem voorstellingen in de programmering. Zo staat a.s. zaterdag 27 november de dansvoorstelling In two minds van Kalpanarts in Theater a/d Rijn. 

Al onze language no problem voorstellingen zijn te vinden in onze agenda via het genre language no problem.

JEZEBEL – Cherish Menzo in coproductie met Frascati Producties

Ma 6 dec 2021 20:00

JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixen: een vrouwelijk model dat eind jaren 90 en begin 2000 verschijnt in hiphop-videoclips. In de afgelopen twintig jaar heeft de Video Vixen zowel veel tegenwind als wind mee ervaren. Ze staat inmiddels voor veel meer dan het tot object gedegradeerde “ride or die” model in een cultuur gedomineerd door mannen. Cherish Menzo won met JEZEBEL de Best of Fringe Award, de International Bursary en de nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. 

Pilot PC: A rave session – It’s nothing without you! – Stichting ARK | Connor Schumacher

Wo 8 & do 9 dec 2021 20:00

Pilot PC is een rave space. De ruimte gaat bewegen. En wij gaan dansen. Je mag je eigen keuzes maken. Tegelijkertijd kan je bijna niet anders dan in beweging komen. Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de immersive experience Pilot PC, een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om in 2021 op veilige afstand te reflecteren en te bewegen.

Seven Last Songs – Mart van Berckel

Ma 13 dec 2021 20:00

Met de beeldende voorstelling Seven Last Songs gaat regisseur Mart van Berckel (oud maker bij De Nieuwe Oost) op zoek naar de schoonheid van het einde. Zeven tableaus, die door één acteur uitgevoerd worden, tonen samen een scala van mogelijke eindes: van een kleinmenselijk afscheid tot een allesverwoestende klimaatcatastrofe. Seven Last Songs is een melancholische, menselijke, troostrijke en absurdistische verkenning van einde en begin.

Praktische informatie

Tickets voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.theateraanderijn.nl. In verband met de landelijke coronamaatregelen is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht bij een bezoek aan het theater. Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina.