Show menu

Het nieuwe programma van Theater a/d Rijn voor seizoen 2022-2023 is bekend. Het Arnhemse podium en productiehuis presenteert vanaf september weer diverse avontuurlijke, kwalitatieve en schurende voorstellingen van de nieuwste generatie beloftevolle makers. Met werk van zowel eigen als andere jonge makers, is Theater a/d Rijn een vrijhaven voor ontwikkeling waar je je als bezoeker laat verrassen door het experiment. No human is an island vormt de rode draad door het programma.

No human is an island

Theater a/d Rijn vindt het belangrijk de wereld te begrijpen, impact te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Want; no human is an island. Dit verbindende thema vormt de rode draad in het aanbod van makers met werk binnen de rafelranden van genres, tussen disciplines en op de actualiteit. Zo is Lady Chatterley’s Lover van toneelgroep Amsterdam (geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de 12 meest indrukwekkende theaterproducties van het moment) komende winter te zien, legt Wensley Piqué in Granm’ma de verbinding met zijn oma en roots, verbinden nieuwe jeugdvoorstellingen zich met de jongere generaties en zie je bij de seizoensopening op 15 september onder andere het multidisciplinaire kunstproject Keturunan van Cheroney Pelupessy. Peter Hendrikx, directeur van Theater a/d Rijn: ‘De nieuwste generatie makers staat te popelen. Jonge makers met uitgesproken ideeën, die vragen opwerpen over de wereld om ons heen, over vrijheid en identiteit. In ons theater kom je als publiek heel dichtbij de performers en deze onderwerpen. Je maakt de groei van nieuwe carrières mee. Wij kunnen niet wachten om deze na de zomer te delen.’

Thuis voor makers

Naast presenteren, produceert Theater a/d Rijn – aangesloten bij De Nieuwe Oost – ook voorstellingen in samenwerking met eigen makers. Zo is komend seizoen nieuw werk van Merel Severs (winnaar Fringe Festival 2020 en genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2022), Alioune Diagne en Booi Kluiving te zien en gaat het met lovende recensies en sterren bekroonde Patroon van Ludwig Bindervoet in reprise. Publiek kan met de serie Rondje van ‘t huis met korting naar alle voorstellingen van deze huismakers. Oud-makers komen ook weer terug, zoals de Arnhemse Meisjes met een nieuwe reeks Dance Flavours Performance Nights.

Pay what you can
Nieuw dit seizoen is een korting voor de Early Birds: in de maanden juni, juli en augustus kost een regulier ticket voor een voorstelling € 10,00 in plaats van € 17,00. Daarnaast gaat het theater werken met het zogenaamde pay what you can principe waarbij de bezoeker zelf de prijs voor een ticket bepaalt (opties variërend tussen € 3,00 en € 20,00). ‘Als theater willen we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. De verhalen die op ons podium verteld worden, zouden door iedereen gehoord moeten worden. Als we onder andere hiermee drempels weg kunnen halen, doen we dat.’ – aldus Hendrikx.

Bekijk het hele programma hier.