Show menu

The Future Is Female! In november staat Theater a/d Rijn in het teken van de de nieuwste generatie vrouwelijke makers. Tussen 11 en 18 november zie je drie uiteenlopende theatervoorstellingen over thema’s als seksualiteit, stereotypen en familiebanden.

Odette, Kater en de Lul | La Isla Bonita

Donderdag 11 november brengt performance-collectief La Isla Bonita hun futuristische kostuumdrama Odette, Kater en de Lul naar Arnhem. La Isla Bonita onderzoekt de toekomst van seksualiteit en voortplanting in relatie met technologische ontwikkelingen. 

Wat betekenen genderrollen binnen het voortplantingsritueel? Is ectogenese, waarbij nieuw leven groeit in met vloeistof gevulde biozakken, de oplossing voor de ongelijkwaardigheid? Je ziet het in dit duistere, erotische en dystopische sprookje over de toekomst van de mensheid. 

Let Me Tell You Something You Already Know | Merel Severs

Merel Severs is nieuw als maker bij De Nieuwe Oost. Op maandag 15 november staat zij met haar voorstelling Let me tell you something you already know voor het eerst in Theater a/d Rijn. In deze talige en fysieke performance maakt Merel de diepgewortelde stereotypen van het man- en vrouw zijn zichtbaar. 

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

Jury Fringe Festival: “Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier. Haar performance is persoonlijk en tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal.”

Talking Songs: A Dreamlike Performance | King Sisters

In 2018 wonnen de King Sisters de Best of Fringe Award op het Amsterdam Fringe Festival. Op donderdag 18 november zijn de zussen te zien in Theater a/d Rijn met hun voorstelling Talking Songs: A Dreamlike Performance Concert

De zussen staan op een kaal, zwart vlak. Met hun stem en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot. De zussen-dynamiek en muzikale chemie vallen naadloos samen in een onvoorspelbare, associatieve muzikale wereld. 

Praktische informatie

Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar. In verband met de landelijke coronamaatregelen is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht bij een bezoek aan het theater. Meer informatie hierover is hier te lezen.