Show menu

Dit weekend beleef je de kracht van de Arnhemse hiphopculture tijdens het SoulCypher Festival! Aanstormend en gevestigd danstalent neemt het tegen elkaar op in energieke dansbattles. Zo showcasen zij de kracht en essentie van de hiphopcultuur in het hart van onze stad.

Studio26 takeover: Theater a/d Rijn
Vrijdag 5 november, 18.00 uur
Tijdens de Studio26 takeover in Theater a/d Rijn zie je een hiphopminded filmprogramma met shorts van diverse dansmakers zoals Ruben Chi, Bastian Benjamin, Jinko Josu en meer! Op deze avond wordt ook A NEW ERA vertoond: de eindvoorstelling film door studenten van RijnIJssel Urban Dans. Jij kunt meewerken aan deze film! Kijk op onze website voor meer informatie.
Meer informatie.

Operation Windows: startpunt Theater a/d Rijn
Vrijdag 5 november, 20.00 uur
Operation Windows was één van de highlights tijdens de Arnhemse Uitnacht. Heb je het gemist? Tijdens SoulCypher neemt Amy Croqué je opnieuw mee langs verschillende windows en zie je optredens van diverse makers uit de Arnhemse hiphopscene.
Meer informatie.

ILLMATIC Pre-Party: Willemeen
Vrijdag 5 november, 20.00 uur
Illmatic blockparty viert samen met SoulCypher de golden era van de hiphop in Willemeen! Geniet van hiphop, funk en soul door DJ Quest, DJ SMOOTH CEE en DJ DNS.
Meer informatie.

SoulCypher x Operation Beats: Theater a/d Rijn
Zaterdag 6 november, 17.30 uur
Operation Beats geeft het podium aan ruwe, ongeziene diamanten én (internationaal) bekende makers uit de hiphopscene— om te laten zien wat er in ons hart klopt. Verwacht performances van de Arnhemse rappers Ginovation en Sidney Shane, freestyle legende Dani Apeldoorn en de dansvoorstelling Exceeding Digital Infoxication van Hassani Le Couvreur en Argil Randon.
Meer informatie.

stuk van 155: Stadstheater Arnhem
Zaterdag 6 november, 20.30 uur
stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor— precies zoals je van 155 gewend bent. stuk is een stuk van 60 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.
Meer informatie.

SoulCypher Kidsprogramma: Musis Arnhem
Zondag 7 november, 10.30 uur
Zondagochtend staat SoulCypher in het teken van de allerjongsten. In de Muzenzaal kunnen kids meedoen aan een Allstyle kids battle.
Meer informatie.

SoulCypher Main event: Musis Arnhem
Zondag 7 november, 18.00 uur
Zondagavond zie je in Musis één van de grootste hiphop-battles van Nederland. Naast energieke dansbattles tussen aanstormende en gevestigde talenten zie je optredens van verschillende danscrews. De jury wordt vertegenwoordigd door de internationaal gerenommeerde John Agesilas, Shay Latukolan, Roche Apinsa en Tawatha Steendam.
Meer informatie.

SoulCypher Festival is een samenwerking tussen choreograaf Ruben Chi en zijn Stichting SoulCypher, Stadstheater & Musis Arnhem, Studio26, Theater a/d Rijn en Willemeen. SoulCypher is inmiddels al 10 jaar actief en staat in de scene bekend als een van de grootste hiphop-battles in Nederland – waar ook internationale uitwisseling een grote rol speelt.