Show menu

Wat een week! We zijn overdonderd door het vele positieve nieuws voor Wintertuin, Theater a/d Rijn en BRUT, allen aangesloten bij De Nieuwe Oost.

De Raad voor Cultuur noemt De Nieuwe Oost “Een toonaangevend huis voor talentontwikkeling” en adviseert onze aanvraag te honoreren binnen de Culturele Basisinfrastructuur 2025-2028. Lees hier het hele rapport.

– Ook Provincie Gelderland is lovend over het Gelders belang van De Nieuwe Oost, en continueert zijn vierjarige ondersteuning.

– Wintertuin Curaçao wordt voor het eerst opgenomen in de meerjarenregeling van het Fonds Cultuurparticipatie. Lees hier het rapport.

– Wintertuin krijgt een positief advies voor de vierjarige regeling van het Nederlands Letterenfonds. De commissie van het Letterenfonds schrijft: “Wintertuin is volgens de commissie “de vernieuwendste organisatie onder de aanvragers.”

– De EU geeft ons CELA – Connecting Emerging Literary Artists project nu ook ondersteuning voor een platform voor de komende vier jaar. Samen met onze Europese partners kunnen we tientallen vertalers en schrijvers in twintig landen ondersteunen.

– Goed nieuws kregen we ook van Gemeente Arnhem. Theater a/d Rijn mag het podium de komende vier jaar verder uitbouwen tot ontmoetingsplek voor makers en publiek.

Ontzettend fijn om zoveel waardering te krijgen voor onze plannen, voor onze teams en de makers van De Nieuwe Oost!

“We kijken ernaar uit om de komende jaren spraakmakende programma’s en producties in de wereld te zetten; om regisseurs, choreografen, muzikanten, vertalers en schrijvers te ondersteunen in hun ambities en onderzoek; en om te bouwen aan een sterke kunstensector én samenleving. Met sterke verbindingen, lokaal, regionaal en (inter)nationaal.” – Directie Peter Hendrikx en Frank Tazelaar

Een aantal van onze collega’s, instellingen, makers kregen minder goed nieuws. We hopen dat zij hun mooie plannen toch kunnen realiseren, en zullen er als netwerk alles aan doen om elkaar te versterken. ❤️