Show menu

Het nieuwe programma voor seizoen 2023-2024 van Theater a/d Rijn is bekend. Wij presenteren vanaf september weer een diverse mix aan voorstellingen. Met werk van zowel eigen makers als andere jonge of al meer gevestigde makers, is Theater a/d Rijn een vrijhaven voor ontwikkeling. Een plek waar je je kunt laten verrassen door voorstellingen met universele thema’s als vrees en hoop voor de toekomst (onder de noemer Brave new world?), het omgaan met lichamelijke of psychische uitdagingen (onder de noemer Kopzorgen) en meer.

No human is an island

Theater a/d Rijn vindt het belangrijk de wereld te begrijpen, impact te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Want; no human is an island. Dit verbindende thema vormt de rode draad in het aanbod van makers met werk binnen de rafelranden van genres, tussen disciplines en op de actualiteit. Zo is Vecht van Likeminds komende herfst te zien. Deze aangrijpende monoloog die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Actrice Nadia Amin is voor haar rol in deze voorstelling genomineerd voor de Theo d’ Or. Een ander voorbeeld is House of Strength van Roshanak Morrowatian. Zij brengt een spirituele, fysieke en muzikale performance waarin een oeroud Perzisch ritueel tot hedendaagse inclusieve dans getransformeerd wordt. 

Humor en dramatiek, verlangen en uitdaging, duisternis en hoop. Het is allemaal terug te vinden in het nieuwe programma, samengesteld door Peter Hendrikx (directeur van Theater a/d Rijn), met advies van de programmaraad. ‘De selectie bestaat uit heel divers en uitgesproken werk van een nieuwe generatie makers. Stuk voor stuk verrassende voorstellingen die ons perspectief op de wereld doen kantelen. Opvallend veel makers onderzoeken nieuwe mogelijkheden om samen te leven of nieuwe manieren om naar het verleden en de toekomst te kijken.’, aldus Hendrikx. Het seizoen opent op VR 22 SEP met o.a. de voorstelling Rebuilding a Voice van King Sisters, waarin drie zussen de stem deconstrueren en op zoek gaan naar meerstemmigheid.

Pay what you can
Dit seizoen is er weer een korting voor de Early Birds: in de maanden juni en juli koop je een regulier ticket voor € 12,50, in de maand augustus is dat € 15,-. Ook zijn er series samengesteld, waarbij twee of drie voorstellingen binnen eenzelfde thema met korting gekocht kunnen worden. Theater a/d Rijn werkt daarnaast opnieuw met het zogenaamde pay what you can principe waarbij je zelf de prijs voor een ticket bepaalt, afhankelijk van wat je persoonlijke bestedingsruimte op dat moment is. De opties variëren tussen € 6,50 en € 27,50. Bezoekers met een duurder ticket dragen zo bij aan de tickets van bezoekers met een kleiner budget. Op deze manier sluit het theater weer aan bij het verbindende thema en maken we samen theaterbezoek voor meer mensen mogelijk. 

Thuis voor makers

Naast presenteren, produceert Theater a/d Rijn – aangesloten bij De Nieuwe Oost – ook voorstellingen in samenwerking met eigen makers die voor of na de zomer in première gaan en door het land toeren.

Bekijk het hele programma hier.