Show menu

Het nieuwe programma voor seizoen 2024-2025 van Theater a/d Rijn is bekend. Het Arnhemse podium en productiehuis presenteert vanaf september weer een diverse mix aan maatschappelijk relevante en vernieuwende voorstellingen van een nieuwe generatie makers.

Op 26 september wordt het seizoen in eigen huis geopend met de première van een nieuwe VIERxVIER editie. Een bruisende avond met nieuw werk van vier veelbelovende choreografen. Ook tourt Merel Severs vanaf september door het land met de goed ontvangen voorstelling Coerced & Freely Given (Volkskrant ****). Verder zijn er twee premières van huismakers Wensley Piqué en Ludwig Bindervoet, staat oktober in het teken van Black Achievement Month en presenteren we een bijzondere selectie theater, dans, performance en installatie in ons eigen theater.

Directeur Peter Hendrikx: ‘Wij nodigen makers en publiek uit om radicaal nieuwsgierig te zijn. Om je open te stellen voor het onbekende, en voor elkaar. Om te onderzoeken en te ontdekken, om nieuwe perspectieven en ideeën te verkennen, en bovenal: elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Verwonder je aan ons nieuwe programma, met daarin een grote diversiteit aan stemmen, die de huidige tijd aanraken en onderzoeken. Wij zien ernaar uit het publiek met open armen te ontvangen.’

PROGRAMMA

Seizoen 2024-2025 brengt een avontuurlijk programma dwars door disciplines en kunstvormen heen, met een open blik naar de wereld en een grote diversiteit aan stemmen.

Zo brengt Junadry Leocaria een duet met haar vader Junny Candido Maduro. Mi Pret’i Wowo (mijn oogappel) gaat over een vader en dochter die van elkaar vervreemd zijn en door het noodlot samenkomen. Kim Karssen en Elias De Bruyne kregen vijf sterren van NRC voor de beeldende en muzikale voorstelling We’re all alone in this together over daten en sociaal wenselijk gedrag. Het uitermate geestig en sterk ontroerend relatiedrama Who’s Afraid of Oscar Wilde van Compagnie Red Yellow & Blue werd deze week door de Nederlandse Toneeljury benoemd tot één van de meest indrukwekkende voorstellingen van 2023/2024. DANS DANS Revolutie van Lisa Weeda is een theatrale installatie over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Een magische vertelling in het hart van de huidige geschiedenis. Huismaker Wensley Piqué verbeeldt in ODO met maquettes, overheadprojector, zandkunst, live-cinema en indringende soundscapes zijn kennismaking met een gemeenschap diep in het binnenland van Suriname. Ze putten kracht uit het oerwoud en hebben er een diepe connectie mee. ODO gaat op 5 oktober in première bij Theater Bellevue in Amsterdam en is later in de maand te zien in Arnhem.

Bekijk het hele programma in de agenda

2e KAARTJE 50% KORTING

We starten de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen met No Human is an Island-tickets. Deel je theaterervaring met anderen.

Hoe werkt het?
In de agenda op de website kan je het programma bekijken. Klik op een datum naar keuze op de ticketknop en bestel twee ‘No Human is an island’- tickets. De korting is al berekend.

Deze actie geldt t/m 25 augustus.