Show menu

In november gaat editie #2 van muziektheaterlab Nieuw Geluid van start. Uit de open call dit voorjaar is het concept van Joeri Heegstra gekozen.

Nieuw Geluid is een plek om te experimenteren met muziektheater en dat is wat Joeri gaat doen! Heavy metal in een jeugdtheatervoorstelling? Dit combineren met doomscrolling*? En dat voor 14+? Wij kunnen niet wachten!

Joeri Heegstra is theatermaker, geluidsontwerper en lid van de artistieke kern van theatercollectief Opening Statement. Hij houdt zich bezig met gezellige thema’s als de klimaatcrisis, sociaaleconomische klassenstrijd en extreemrechtse radicalisering. Zijn voorstellingen proberen met minimale, scherpe en toegankelijke middelen een grote impact te maken. Naast studenten van ArtEZ Muziekthater werkt Joeri samen met een componist en trombonist.

*Doomscrolling is het mechanisme waarbij je van app naar app springend, maar blijft scrollen door het verschrikkelijke wat de wereld te bieden heeft.

Nieuw Geluid is een samenwerking van Theater Sonnevanck, Theater a/d Rijn, KASKO en ArtEZ Muziektheater. Meer weten over de residenties van Nieuw Geluid? Lees hier verder.