Show menu

We zien ze overal ter wereld: kinderen in oorlogsgebieden. Ook voor de kinderen van Gaza is er letterlijk en figuurlijk geen uitweg. Ze zitten naast hun overleden moeder of broertje, hun huizen zijn gebombardeerd en soms worden ze onder het puin vandaan getrokken. Ze zijn op de vlucht, maar waarheen? Er is honger, dorst, het lawaai van vliegtuigen en bommen en er is angst. Ze zijn met velen, want de helft van de 2,3 miljoen mensen in Gaza is onder 16.

In deze chaos zijn theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) nog altijd aan het werk; in de overvolle scholen, in opvangkampen of gewoon op straat. Ze zitten in een kring en laten de kinderen en jongeren aan het woord of spelen als woorden tekortschieten. Zo creëren ze een plek waar verdriet, verlies en angst worden gedeeld. Een plek waar soms gelachen wordt en iedereen elkaar steunt. Waar kinderen kunnen ontspannen en zich herinneren hoe het is om kind te zijn. 

Al is het maar even…

Theater a/d Rijn roept op tot steun voor de theatermakers en kinderen in Gaza

Meer dan 60 gezelschappen, theaters en makers (zie onderaan) uit de Nederlandse podiumkunsten bewonderen de moed van deze theatermakers en begrijpen als geen ander hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Ook Theater a/d Rijn onderschrijft dit. Wij hopen dat er snel een ceasefire komt en de lange weg van wederopbouw kan beginnen. Nu richten wij ons op de acute hulp. Daarom is de groep een actie gestart om het de theatermakers mogelijk te maken hun helende werk voort te zetten. En mocht de oorlog stoppen, dan zijn onze hulp en solidariteit bij de wederopbouw ook van onschatbare waarde.

Hoe werkt het doneren en waar komt het geld terecht?

Theatre Day Productions is opgericht door Jackie Lubeck en Jan Willems en is inmiddels onder artistieke leiding van Rafat Alaydi en Mohammed Hissi. Via onderstaande QR-code kom je terecht op jouw digitale bankapp. Na het inloggen kun je direct een donatie doen. Het bedrag wordt gestort op de rekening van Theatre Day Productions in Nederland. Zij garanderen dat elke cent bij de makers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza. De kinderen die hierdoor weer even kind kunnen zijn.

Meer informatie kun je vinden op de website van Theatre Day Productions

De actie is ondertekend door: Theater Artemis, De Toneelmakerij, Het Laagland, HNTjong, Sonnevanck, Het Houten Huis, De Bonte Hond, De Horde, Ministerie van Onverrichte zaken, Max Tak, De Gasten, De Dansers, De Stilte, Het International Danstheater, SALLY, Dansgezelschap Maastricht, Holland Opera, Het Nationale Theater, Internationaal Theater Amsterdam, Theater Oostpool, Toneelgroep Maastricht, Het Zuidelijk Toneel, Theater Utrecht, Orkater, 10Children, TDP Nederland, De Krakeling, Jonge Harten Festival, Theaterbureau STIP, Theaterbureau Frontaal, Via Rudolphi, Pleintheater Amsterdam, De Schuur Haarlem, Theater Bellevue, Jeugdtheater Hofplein, Theatermakerij Enschede, Theatergroep SubSub, Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Theaterhuis, Jeugdtheaterschool Zuid Oost, Jeugdtheaterschool Utrecht, Cie sQueezz, Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost), Jacop Ahlbom Company, Likeminds, Feikes Huis, Warme Winkel, Schippers en Van Gucht, Dood Paard, Toneelgroep Jan Vos, Bijlmerpark Theater, Musicalmakers, Theatergezelschap Female Economy, Mads Wittermans Producties, 2Turvenhoog, Wunderbaum, Nicole Beutler Projects, VeenFabriek, Rose Stories, Tafel van Vijf Muziektheater, De Theatertroep, Stichting Marjolein van Heemstra, Troupe Courage, PStheater