Show menu

Naast de reguliere programmering van Theater a/d Rijn presenteert het theater dit seizoen voor het eerst voorstellingen voor de jeugd. Na het succes van de voorstellingen in de herfstvakantie, kunnen kinderen vanaf 6 jaar opnieuw hun hart ophalen in het theater aan het Bartokplein. Van dinsdag 1 tot en met woensdag 3 maart staan er twee bijzondere voorstellingen gepland: Op ‘t Randje (6+) van Danscollectief Arnhemse Meisjes en Chef KAnin / LAAt zich niet kisten (8+)  van de zAAk A. 

Binnen Theater a/d Rijn krijgen nieuwe en gevestigde makers de ruimte zich verder te ontwikkelen en voorstellingen te presenteren die helpen onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen. Het theater trekt deze lijnen nu ook door naar jeugdprogrammering, want (juist) ook binnen de ontwikkeling van kinderen speelt kunst en cultuur een belangrijke rol. Betoverende, herkenbare, grappige en soms troostende verhalen spreken deze herfstvakantie in Theater a/d Rijn dan ook de belevingswereld van de jongere doelgroep aan.

Op ‘t Randje (6+) – Danscollectief Arnhemse Meisjes

Dinsdag 1 & woensdag 2 maart, 13:00 uur

Danscollectief Arnhemse Meisjes neemt je in de familievoorstelling Op ‘t Randje (6+) al dansend mee door de speeltuin van het bestaan. Klim met hen op het randje en spring in de diepte van je fantasie! Deze speelse dansvoorstelling is een ode aan de onbevangenheid en ontdekkingsdrang voor jong én oud. 

De Arnhemse Meisjes stimuleren kinderen tussen de 6-10 jaar om verbonden te blijven met hun innerlijke stem en ongerepte kern. Ze onderzoeken hoe je intuïtie te volgen en tonen de ontdekkingstocht door een eindeloze verscheidenheid aan emoties en gevoelens. Waar brengt het ons als we die de vrije loop laten? 

Chef KAnin / LAAT zich niet kisten (8+) – de zAAk A

Donderdag 3 maart, 13.00 uur 

De zAAk A onderzoekt de mysterieuze verdwijning van Astrid Andersson, schrijver van de succesvolle Zweedse kinderboekenreeks Chef Kanin. De boeken zijn vertaald in meerdere talen, er was een film en Astrid heeft verschillende prijzen voor haar werk ontvangen. Na negen boeken vond Astrid het welletjes met Chef, maar ze is spoorloos verdwenen sinds ze dat bekend maakte. 

Theater van de zAAk A neemt kinderen en volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en de kijker wordt uitgedaagd om z’n denken aan te zetten.

Praktische informatie

Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar. In verband met de landelijke coronamaatregelen is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht bij een bezoek aan het theater. Meer informatie hierover is hier te lezen.