Show menu

Naast de reguliere programmering van Theater a/d Rijn presenteert het theater dit seizoen voor het eerst voorstellingen voor de jeugd. In de komende herfstvakantie kunnen ouders met kinderen vanaf 4 jaar hun hart ophalen in het theater aan het Bartokplein. Op maandag 25 oktober en in het weekend van 30 en 31 oktober staan twee wel heel bijzondere voorstellingen gepland: Een feest om te janken (4+) met de Arnhemse Nina Fokker en Het Prinsensprookje: Het hele verhaal (6+).

Binnen Theater a/d Rijn krijgen nieuwe en gevestigde makers de ruimte zich verder te ontwikkelen en voorstellingen te presenteren die helpen onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen. Het theater trekt deze lijnen nu ook door naar jeugdprogrammering, want (juist) ook binnen de ontwikkeling van kinderen speelt kunst en cultuur een belangrijke rol. Betoverende, herkenbare, grappige en soms troostende verhalen spreken deze herfstvakantie in Theater a/d Rijn dan ook de belevingswereld van de jongere doelgroep aan.

Een feest om te janken (4+) – House of Nouws

Ma 25 okt 2021 13:00 

Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. Een feest om te janken is een voorstelling met een hoog tempo en fysiek spel over de ellende die verlanglijstjes veroorzaken. In deze familievoorstelling – voorafgaand aan de feestmaanden – dompelt House of Nouws kleuters en hun verzorgers onder in een lenige mimestudie over verwachtingen.

Het Prinsensprookje: Het hele verhaal (6+) – Dear T,

Za 30 & zo 31 okt 13:00

Dit is het sprookje van Harrie. Harrie is een prins en moet, zoals een behoorlijke prins dat doet, trouwen. Met Rosa welteverstaan. Maar Rosa ruikt niet lekker, bovendien houdt zij alleen van meisjesdingen. Dat kan anders, denkt Harrie. Dus start hij zijn zoektocht naar De Liefde.*

*Inclusief zwaardgevecht en kus.

Praktische informatie

Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar. In verband met de landelijke coronamaatregelen is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht bij een bezoek aan het theater. Meer informatie hierover is hier te lezen.