Show menu

Nadat ze het publiek en de jury in 2020 al omver blies tijdens Amsterdam Fringe Festival is Merel Severs twee jaar later met Let me tell you something you already know genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Haar eerste solovoorstelling speelt ze daarom nogmaals op 5 en 6 september tijdens het Nederlands Theater Festival in Theater Bellevue in Amsterdam. Vrijdag 2 september vindt de prijsuitreiking plaats.

Absurditeit van heersende rollenpatronen
‘Krachtige archetypes op het toneel met minimale theatrale middelen. Beelden die raken aan clichés, maar ongelooflijk sterk.’ Deze woorden gebruikte de jury van de BNG Bank Theaterprijs over de talige, fysieke en persoonlijke performance van Severs. In Let me tell you something you already know legt de jonge maker van Theater a/d Rijn de absurditeit van de ongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Ze bevraagt alles wat ze tot nu toe als ‘normaal’ beschouwde, rebelleert tegen hokjes en kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. ‘Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht’, aldus Marijn Lems in de Theaterkrant.

Over Merel Severs
Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte met verschillende artiesten en gezelschappen waaronder Khadija El Kharraz Alami, Mart van Berckel en Sander Breure & Witte van Hulst. Sinds 2021 is Severs een van de makers bij het productiehuis van Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost.

Over Nederlands Theater Festival
Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. Elf dagen lang kun je als bezoeker het allermooiste op theatergebied zien. Van geselecteerde en genomineerde voorstellingen door diverse jury’s, tot prijswinnende performances en werk van onorthodoxe, jonge theatermakers uit binnen- en buitenland bij het eigenzinnige zusje van het festival; Amsterdam Fringe Festival.

Meer informatie en ticketverkoop via Theater a/d Rijn en Nederlands Theater Festival