Show menu
Een nieuw theater, een nieuwe foyer!
 

Een nieuw theater, een nieuwe foyer!

"Mijn mensen serveren goede koffie, kunnen een kaartje verkopen en weten alles over de voorstelling."

Bij de bekende, nu nog oude, ingang bel ik aan. Horecamanager Otto De Nobel verwelkomt me hartelijk en zet zijn dienblad op de oude bar. Overal ligt stof, er wordt nog druk verbouwd. De Nobel wil mij eerst de bouwvorderingen laten zien en zet mij een witte bouwhelm op. Enthousiast vertellend over de nieuwe theaterzalen lopen we naar nieuwe foyer, waar hij van wal steekt over de horeca van Theater aan de Rijn.

Een volle trap
Midden in de foyer staat, pontificaal, de rode stalen trap naar de vides en de bovenzaal. Deze nadrukkelijk aanwezige trap is van buitenaf door de glazen muur goed zichtbaar. "Leuke gimmick, de trap richting de bovenzaal van het theater." 

De foyer
Addy de Boer van Nexit Architecten is niet alleen de ontwerper van de verbouwing van Theater aan de Rijn, hij tekent ook voor het interieur van de foyer. De uitbouw aan de zuidzijde, grenzend aan het Bartokpark, huisvest de foyer. De uitbouw is opgetrokken uit staal en glas. De bar en de tafelbladen zijn van bamboe. De kleurstelling is rood en wit, en in het midden dus de rode trap naar boven. De foyer heeft ca. 55 zitplaatsen. Volgend jaar zomer komt er een terras op het zuiden, volop in de zon, met ook zo'n 55 zit- en hangplaatsen.

Otto de Nobel heeft oog voor duurzaam verantwoorde producten. Hij moet steeds weer afwegingen maken. De Nobel: "Mijn keuzes zijn goed doordacht, overkoepelend daarbij is duurzaamheid." In de foyer kun je kiezen voor bijzondere frisdranken naar eigen receptuur. Uiteraard ontbreken versgeperste sappen en smoothies niet. Ook kun je er terecht voor een fijne borrelhap.

In december gaat de foyer alleen open rondom de voorstellingen. Om het Bartokpark heen wordt nog volop gebouwd. Het theaterpubliek komt langs de bouwhekken naar binnen. Als tegen de zomer volgend jaar de bouwhekken verdwenen zijn gaat de foyer als café mogelijk elke dag open.

Symbiose
De Nobel heeft er duidelijk zin in. Enthousiast vertelt hij over de symbiose tussen horeca en theater: "Voor de gasten is er geen verschil tussen een horecamedewerker, zaalwacht of kassamedewerker. We verdelen samen de diensten en zijn met z'n allen één team.’ De Nobel hamert er op: "Het horecateam is echt een integraal onderdeel van Theater aan de Rijn. Mijn mensen serveren goede koffie, kunnen een kaartje verkopen en weten alles over de voorstelling." 

tekst en beeld: Rob Warren
Artist impression: Nexit Architecten
 Loading...