Show menu
De programmaraad
 

De programmaraad

Theater aan de Rijn biedt een podium aan verschillende wereldbeelden en denkwijzen door werk van uiteenlopende makers te tonen. Wij willen een theater dat de meerstemmigheid van onze maatschappij weerspiegelt. Een theater waar verschillende (gender)identiteiten, kunstdisciplines, culturele achtergronden en leeftijden een caleidoscopisch geheel aan perspectieven vormen. Ons theater is een venster op de wereld - en voor die wereld moet dus ook expliciet tijd, ruimte en aandacht ingeruimd worden. Voor én achter de schermen. Dit doen wij in samenwerking met de Programmaraad: een groep bevlogen culturele ondernemers, makers en denkers met uiteenlopende achtergronden die elkaar vinden in hun passie voor kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Zij helpen ons om buiten gebaande wegen te treden en zo een bredere invulling te geven aan het programma in Theater a/d Rijn. Ze organiseren zelf programma’s en evenementen in het theater en dragen nieuwe initiatieven en voorstellingen aan, zoals bijvoorbeeld Operation Beatz.

De programmaraad van Theater a/d Rijn bestaat uit Ruben Chi (1990), Nesrin Cingoz (1960), Amy Croqué (1989), Amjad Dwaer (1987), Daniella Middelhof (1966) en Wensley Piqué (1977).

“Ieder programmaraadslid heeft zijn eigen expertise en samen vormen we een unieke combinatie van verschillende netwerken, interesses en ‘scenes’. Vanuit onze common ground en met continuïteit kunnen we het verschil maken.” - Ruben Chi (lid programmaraad)

“We moeten het in de kunst niet steeds óver diversiteit hebben - dat is niet interessant, en kan bovendien leiden tot weer nieuwe vormen van uitsluiting. Ik denk dat het meer gaat over deuren openzetten en mengvormen binnen halen. Het samen doen, in plaats van in de hype van diversiteit blijven hangen: dat levert volgens mij ook helemaal geen kwaliteit op het podium op.” - Amjad Dwaer (lid programmaraad)

Loading...