Show menu

Donderdag 25 mei ging HubClub’23 van Introdans in première. Bij deze voorstelling hebben tien choreografen uit binnen- en buitenland nieuw werk gecreëerd en zijn aan de slag gegaan met de klassiek-modern geschoolde Introdansers én een kleurrijke groep gastdansers uit verschillende werelden. Theater a/d Rijn heeft de choreografen – waaronder onze eigen maker Ruben Chi – gecoacht en had een rol als artistiek adviseur.

Introdans viert de kracht van menselijke uniekheid met het eigentijdse HubClub’23. De artiesten van de HubClub’23 zijn onweerstaanbaar, in spectaculaire kostuums en styling van kunstenaar Bas Kosters. De sfeer van de avond is die van een nachtclub: het publiek zit rond een dansvloer en wordt getrakteerd op acts uit de divers/inclusieve profdanskunst. De Volkskrant was erbij en gaf de voorstelling maar liefst vier sterren:

‘Performers met onverwachte en onbekende danskwaliteiten geven perfect op lichaamspotentie afgestemde duetten ten beste.(…) Wat zijn de dansers onweerstaanbaar. Zo heerlijk om naar te kijken, mede dankzij de bonte, asymmetrische kostuums van Bas Kosters, waarin telkens een ondeugend printje, glimmertje en rafeltje valt te ontdekken. (…) Een groep van tien choreografen haalt het beste naar boven uit veertien dansers. Een beperking aan het gehoor, een afwijking in een chromosoom, een weinig voor de hand liggende leeftijd, een overdaad aan virtuositeit: alles klikt naadloos in elkaar tijdens deze reeks van tien korte choreografieën.’ – Annete Embrechts, de Volkskrant, 29 mei 2023

HubClub’23 toert nog t/m 15 juni door het land.

Foto: Hans Gerritsen