Show menu

Moving Futures Festival

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Het festival biedt je jaarlijks vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma in negen Nederlandse steden. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. In 2023 vindt het reizende festival plaats van 17 maart t/m 21 mei.

Moving Futures Festival is een initiatief van Theater a/d Rijn, ICK Artist Space, DansBrabant, Dansateliers, Korzo, Grand Theatre Groningen.

Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de bovenstaande danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

Het netwerk

Het netwerk Moving Futures wordt gedragen door een gedeelde visie op hoe talentontwikkeling vorm te geven voor een nieuwe generatie dansmakers. Het faciliteert een kritische dialoog, waardoor werkmethodes, identiteit, denken en opereren aangescherpt worden.

Het netwerk en festival fungeren als ontmoetingsplek voor makers, publiek, programmeurs en producenten. Het festival biedt naast de programmering, een rijk en kaderend randprogramma, dat het publiek uitnodigt de choreografen op verschillende manieren te ontmoeten. Door gerichte samenwerking tussen de partners en met de lokale theaters en verschillende partners, streven de huizen naar zichtbaarheid en het bouwen aan naamsbekendheid voor een nieuwe generatie choreografen.

Moving Futures Festival is opgericht door:

Suzy Blok | Hoofd ICK Artist Space, Amsterdam (destijds directeur Dansmakers Amsterdam)
Kristin de Groot | Algemeen Directeur, Dansateliers, Rotterdam
Eve Hopkins | destijds Artistiek Directeur Theater a/d Rijn en De Nieuwe Oost, Arnhem
Kirsten Krans | Directeur Random Collision, Groningen
Heleen Volman | Artistiek Leider, DansBrabant, Tilburg