Show menu
wensley pique

Over
Wensley Piqué

Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht.

De stijl van Wensley Piqué is fysiek, rauw, humoristisch en energiek. Als vaste speler bij theatergroep DOX was hij 11 jaar lang uitvoerend performer. Hij deed mee aan het talentenprogramma Popster! en speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname. Op festivals als Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, verhalenfabriek Freak du Chique, theaterschool ON STAGE (Suriname), Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, De Bonte Hond, en Studio 100.

Naast performer en maker is hij dans- en theaterdocent met een passie en fascinatie voor verbinding maken tussen mensen onderling, tussen hemzelf en anderen, en tussen mens en natuur.

Wensley Piqué als theatermaker

Bij Theater a/d Rijn is Wensley lid van de programmaraad en een van de vaste makers. Daarnaast is hij als maker verbonden aan Bijlmer Parktheater, Feikes Huis en Rose Stories.

Bij Theater a/d Rijn deed Wensley o.a. de choreografie voor de Nacht van de Eusebius (2019). Tijdens #radicaallokaal (2020) ontwikkelde hij de installatie HUMANS waarin hij, in het kader van Black Lives Matter, de psychologie van eerste indruk onderzocht. Daarnaast begeleidde hij Arnhemse jonge (amateur)makers tijdens The JAM (2020) en is hij een van de initiatiefnemers van de viering van Keti Koti in Arnhem.

Wensley maakte bij Rose Stories de voorstelling Granm’ma, over de laatste dagen van het leven van zijn oma. Deze voorstelling was in mei 2023 te zien in Theater a/d Rijn. Later dat jaar ging Wensley als een van de makers van het project Ateliers aan de slag. In seizoen 2024-2025 ontwikkelt hij in samenwerking met Theater a/d Rijn, Rose Stories en Theater Bellevue de voorstelling ODO. Hierover volgt later meer informatie.

Ben je programmeur en wil je nu al meer weten over Wensley’s nieuwste voorstelling? Bekijk dan de verkoopbrochure.

HUMANS

We zijn allemaal bevooroordeeld. Binnen anderhalve seconde vormen je hersenen een eerste indruk. De vraag is: wat doe jíj met die eerste indruk?

Performer en theatermaker Wensley Piqué ontwikkelde een theatrale en interactieve installatie waarin een ontmoeting centraal staat. Hoe bekijken wij mensen? Hoe snel vormen wij een beeld van de ander? En mag dat beeld nog veranderen? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat hij met publiek in gesprek. HUMANS is een intieme en persoonlijke een-op-een ontmoeting die je aan het denken zet.

  • vr 28 oktober 19:30
    HUMANS Grote Kerk, Veere | Black Achievement Month
  • vr 24 maart 18:00
    HUMANS Schuur, Haarlem | Festival Solo Dagen
  • za 25 maart 18:00
    HUMANS Schuur, Haarlem | Festival Solo Dagen
Voorstellingsbeeld HUMANS: Les Adu

Credits

Concept en spel
Wensley Piqué

Licht en geluid
Rob Daanen

Campagnebeeld
Les Adu

Tekst
Wensley Piqué

Scenografie
Rob Daanen

Productie
Theater a/d Rijn

mede mogelijk
gemaakt door


Contactpersoon

Eylül Fidan Akıncı

Huisdramaturg

eylul@
theateraanderijn.nl