Show menu

Over Tim Hammer

Tim Hammer is een veelzijdig muziektheatermaker en poppenspeler. Als performer is Tim een opvallende verschijning met een door veel mensen gewaardeerde excentrieke kwaliteit en uitstraling.

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim werd als maker niet alleen begeleid door Theater a/d Rijn, maar ook door KASKO (voorheen Kameroperahuis) en Ulrike Quade Company en is als speler en/of maker regelmatig te zien in producties en/of evenementen van deze productiehuizen.

In seizoen 2017/2018 maakte Tim samen met Mirthe Dokter de voorstelling De Balts bij KASKO (voorheen Kameroperahuis). Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross. In 2019 maakte hij de voorstelling The Art of Walking, een muzikale ode aan onze benen. In het najaar van 2020 zou zijn voorstelling Berg van de Angst in première gaan (co-productie KASKO (voorheen Kameroperahuis) en Theater a/d Rijn/De Nieuwe Oost), deze voorstelling werd uitgesteld ivm de maatregelen rondom het coronavirus.