Show menu

Talla Dirkzwager

Talla Dirkzwager is een regisseur met een grote voorliefde voor jeugdtheater. In 2022 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht met twee jeugdtheater voorstellingen. Ze maakte als afstudeervoorstelling een versie van Ronja de Roversdochter (8+) waarin ze samen met Bogi Bakker de mogelijkheden onderzocht van licht als pop/medespeler. Haar andere afstudeer voorstelling, Iemand om voor te rennen (12+), was een klassenvoorstelling over (over)leven op straat en vechten voor iemand en voor je idealen, tot de uiterste consequentie. Een muziektheater voorstelling die dicht op de huid van de jongeren zat. 

Naast jeugdtheater maakt Talla ook community art waarin ze met combinaties van professionals en amateurs werkt en ook andere kunstvormen dan alleen theater onderzoekt. Momenteel werkt Talla als regisseur bij o.a. Het Nationale Theater, Maas Theater en Dans, Het Laagland en het Paleis voor Volksvlijt.
Voor Theater a/d Rijn regisseerde ze, in coproductie met Theater Sonnevanck en Theater Oostpool, de klassenvoorstelling Koekoeksnest (10+) over twee zusjes wiens moeder op een ochtend op het dak is gaan zitten.

Talla zou haar werk omschrijven als dynamisch en speels, in contact met haar publiek en niet bang voor het rauwe randje. Ook denkt ze graag na over hoe een voorstelling verder door kan werken dan alleen de afgebakende tijd in de zaal (of welke locatie dan ook). Ze hoopt met haar voorstellingen mensen uit te nodigen voor gesprek met elkaar.