Show menu

Mugisha Frank is een Rwandees- Oegandese interdisciplinair artiest, die gebruikmaakt van dans, muziek, film en poëzie. Hij is, naast muzikant en schrijver, gespecialiseerd in moderne dans, breakdance en Afrikaanse traditionele dans, die hij inzet voor zijn artistieke identiteit.

Mugisha Frank

Mugisha Frank is een Rwandees- Oegandese interdisciplinair artiest, die gebruikmaakt van dans, muziek, film en poëzie. Hij is, naast muzikant en schrijver, gespecialiseerd in moderne dans, breakdance en Afrikaanse traditionele dans, die hij inzet voor zijn artistieke identiteit. Frank heeft opgetreden op (inter)nationale festivals en heeft lesgegeven in Oeganda, Rwanda, Tanzania, Zuid Afrika, Bulgarije, Roemenië, Frankrijk, België, Spanje, Duitsland en Amerika.

Zijn werk focust zich op de dekolonisatie van het lichaam en de geest. Door middel van zijn werk onderzoekt hij zijn eigen cultuur en hoe daarnaar gekeken wordt. In 2021 heeft hij de non-profit organisatie Soul-Xpressions opgericht, met als doel jongeren van over de hele wereld kennis te laten maken met expressie door middel van dans.