Show menu
MAISON the FAUX

Over
MAISON the FAUX

Modehuis en creative studio MAISON the FAUX onderzoekt nieuwe vormen van mode door middel van beleving, interactie en performativiteit.

Het modehuis en creative studio, MAISON the FAUX, onderzoekt nieuwe vormen van mode door middel van beleving, interactie en performativiteit. Het handschrift van MAISON the FAUX kenmerkt zich door een maximalistische blend van mode, decor, styling en ruimtelijke vormgeving. MAISON the FAUX creëert “FAUXperiences” totaalbelevingen die het publiek uitdagen om de wereld in een nieuw licht te zien. Bij Theater a/d Rijn brengen ze hun ervaring in het theater en zoeken ze de verdieping: waar liggen de grenzen tussen mode en theatraliteit, vorm en inhoud?

MAISON the FAUX (Joris Suk en Tessa de Boer) deed bij Theater a/d Rijn enkele residenties en werkte tijdens #radicaallokaal (oktober 2020) samen met Stef van Looveren, een in Antwerpen gevestigde multidisciplinaire genderfluïde kunstenaar. Een onderzoek gericht op het verkennen van identiteit en personages en de (on)mogelijkheden van het theater in deze tijd. In mei 2021 deden ze een residentie in samenwerking met Food Designer Katja Gruijters. In maart 2022 werd hier met een nieuwe residentie en Uurtje Oost een vervolg op gegeven in The Horn of Plenty.

The Horn of Plenty 

The Horn of Plenty is een doorontwikkeling van een eerdere residentie bij De Nieuwe Oost, in samenwerking met performer Arno Verbruggen en fooddesigner Katja Gruijters. Binnen deze residentie werd de zintuiglijke relatie tussen performance, food, vormgeving en mode onderzocht. Wat gebeurt er als smaken en geuren onderdeel zijn van de performance? Een zintuiglijke beleving waarbij het eten niet functioneel of bijzaak is, maar onlosmakelijk verbonden is met het optreden.

Een multidisciplinaire performance die de thematische spanningsvelden onderzoekt van natuur versus synthetisch, individu versus materie, vruchtbaar versus doods en de wenselijkheid van overvloed. Het publiek consumeert de gehele performance via al haar zintuigen en wordt daarbij bevraagd als mens, gebruiker en voyeur. In welke cyclus bevinden wij ons? En zijn wij als homo synthetica nog wel in staat onderdeel te worden van het eeuwenoude ritueel van afsterven en terugkeren naar de rottende aarde.

The Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Felix Meritis, Theater a/d Rijn en Stichting Diorapthe.