Show menu

Laura Daelemans

Laura Daelemans (België, 1999) is danser, choreograaf en illustrator. Ze studeerde af aan de! Kunsthumaniora voor Hedendaagse Dans in 2017 te Antwerpen, aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Dans in 2021 te Arnhem, en is getraind tapdanser. Sinds jongs af aan was ze gek op tekenen en als kind won ze kleurwedstrijden. Illustratie werd een constante in haar leven, waardoor Laura zich tijdens haar dansstudies ook verder ontwikkelde tot autodidact illustrator.

In 2020 – voor haar afstuderen – choreografeerde Laura reeds bij SALLY Dansgezelschap Maastricht, I SOLISTI Belgisch blazersensemble van Antwerpen en Theater a/d Rijn. Bij Theater a/d Rijn creëerde Laura tijdens een residentie haar solo-voorstelling Total eclipse, waarmee ze geselecteerd werd voor Moving Futures Festival. In 2021 voegde Laura zich bij I SOLISTI als een van de vier MakerSpace Artiesten voor de komende drie jaar. Laura werd ook geselecteerd om in residentie te gaan bij Instável – Centro Coreográfico (Portugal) voor That’s so Tapical in samenwerking met Margarida Constantino, gehost door Teatro Municipal do Porto.

In 2022 werd Laura uitgenodigd om te choreograferen voor het Seminar Hakibbutzim in Tel Aviv (Israel), de MOSA Ballet School in Luik, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Theater a/d Rijn. Daarnaast begon ze met het maken en leiden van haar eerste productie binnen I SOLISTI MakerSpace, The Beehive, in samenwerking met haar broer en componist Frederik Daelemans, een multi-disciplinair artistiek team en DE SINGEL International Arts Centre in Antwerpen. In 2023 werd Laura uitgenodigd voor Talentlab, een project voor 8 opkomende jonge makers georganiseerd door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID (Nederland). Daarnaast startte ze haar tweede creatie binnen I SOLISTI MakerSpace en is ze gestart aan het nieuwe project VIER x VIER bij Theater a/d Rijn waarin ze Tales to disturb maakt.

Laura danste voor Paula Niehoff, Liza Van Brakel, Toon Quanten en in haar eigen werk. Ze werd reeds gevraagd door de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, de! Kunsthumaniora voor Hedendaagse Dans in Antwerpen, de MOSA Ballet School in Luik en SALLY Dansgezelschap Maastricht om workshops in Compositie / Improvisatie en Floorwork te geven. Als illustrator werkte ze samen met componisten, choreografen, danscollectieven, cabaretiers, dichters en installatie-artiesten, en maakt ze eigen werk.

Bij Theater a/d Rijn is Laura Daelemans in seizoen 2023/2024 een van de makers van VIER x VIER.