Show menu

Over Joeri Vos

Joeri Vos heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een veelzijdig en veelgevraagd theatermaker en schrijver. Hij heeft een sterke band met de stad Arnhem, waar hij zijn studie afrondde, maar ook werkte bij Theater a/d Rijn, Keesen en Co en Theater Oostpool. Momenteel is Joeri artistiek leider van muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

Met zijn eigen theatergroep TG 42 regisseerde hij diverse voorstellingen bij Theater a/d Rijn met als hoogtepunt de locatievoorstelling Mensen (2008) in ‘de achtertuin’ van het beroemde Airborne Museum in Oosterbeek in het kader van de herdenkingen rondom de Slag om Arnhem. De vierde samenwerking tussen TG 42 en Theater a/d Rijn resulteerde in juni 2011 in de Oerol-voorstelling Starbugs over buitenaards leven.

Sinds 2013 maakt Vos deel uit van het vaste artistieke team van Theater Oostpool, waar hij in vier jaar tijd verschillende voorstellingen regisseerde en een regietraject van kleine- naar grote zaal producties doorliep. Hij regisseerde er onder andere de muziektheatervoorstellingen Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? op Oerol en onlangs nog Shakespeares Richard III.

Bij Theater Oostpool schreef en bewerkte hij diverse toneelteksten, waaronder het satirische drieluik Goede bedoelingen over mensen uit verschillende milieus en Virginia Woolf’s Orlando.